Taxipas keuring - Rijbewijsdokter

Wat kost een taxipas keuring?

Een taxipas keuring is noodzakelijk bij elke aanvraag of verlenging van een chauffeurskaart. Elke taxichauffeur moet in het bezit zijn van deze kaart, die de instantie Kiwa Register verstrekt namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Voor een verlenging heeft u verschillende documenten nodig, namelijk een vakbekwaamheidsdiploma, een Verklaring Omtrent Gedrag en een geneeskundige verklaring. Deze verklaring ontvangt u nadat u de taxipas keuring heeft ondergaan. Voor de keuring kunt u terecht bij Rijbewijsdokter. Een gelicenseerd keuringsarts voert het onderzoek voor de keuring taxipas uit.

Medische keuring taxipas: de kosten

De kosten voor een taxipas keuring kunnen per aanbieder verschillen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt ieder jaar het maximumtarief voor de keuringen. Aanbieders van de keuringen mogen wel minder in rekening brengen, maar nooit meer dan dit tarief. 

Dit geldt zowel voor de keuringen die volgen op de gezondheidsverklaring als voor de keuringen op last van de politie of na een melding van de behandelend arts. Zoekt u een keuringsinstantie met gunstige tarieven? Dan zit u goed bij Rijbewijsdokter. Bekijk direct ons overzicht met actuele tarieven

Hoelang is een taxipas geldig?

Een chauffeurskaart taxi (taxipas) is vijf jaar geldig. Wanneer uw pas verloopt, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen en de medische keuring taxi te ondergaan. 

Als taxichauffeur moet u tenslotte altijd alert zijn, oog hebben voor uw omgeving en kunnen inspelen op onverwachte gebeurtenissen. Door regelmatig uw gezondheid te controleren is uw eigen veiligheid en die van uw passagiers en medeweggebruikers gegarandeerd. Bij Kiwa Register kunt u uw chauffeurskaart verlengen of opnieuw aanvragen.

Wat heeft u nodig voor de taxikeuring?

Er zijn een aantal zaken die mee moet nemen naar de keuring:

  • Uw rijbewijs of een ander identiteitsbewijs;
  • De Gezondheidsverklaring;
  • Een eventueel medicatieoverzicht;
  • Een potje verse urine;
  • Draagt u een bril of contactlenzen? Neem deze dan ook mee (inclusief informatie over de sterkte van eventuele contactlenzen).

Reserveer uw taxipas keuring direct!

Is het weer tijd voor uw vijfjaarlijkse verlenging en moet u een taxikeuring inplannen? Via onze online planningstool is een afspraak snel geregeld. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 085 208 7688. Rijbewijsdokter heeft locaties door het hele land, zodat u nooit ver hoeft te reizen.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Google-Beoordeling
4.5
js_loader