Gezondheidsverklaring voor rijbewijs - Rijbewijsdokter

Hoe lang is een gezondheidsverklaring voor rijbewijs geldig?

De gezondheidsverklaring rijbewijs is iets waar iedereen van 75 jaar en ouder mee te maken krijgt bij het verlengen van het rijbewijs. En ook groot rijbewijshouders moeten deze verklaring elke vijf jaar invullen, gevolgd door een medische keuring.

Wat houdt deze gezondheidsverklaring precies in en hoelang is het document geldig? Deze en andere vragen over de gezondheidsverklaring rijbewijs beantwoorden we in dit artikel.

Een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs verkrijgen

Hoe komt u precies aan de gezondheidsverklaring? Ga hiervoor naar de website van het CBR (mijn.cbr.nl) en klik op ‘Inloggen met sms of app’. U kunt dan inloggen met uw DigiD. Een deel van de gegevens is al ingevuld, zoals uw adresgegevens en de categorie(ën) van uw rijbewijs.

Vervolgens krijgt u allerlei vragen over uw gezondheid. Deze beantwoordt u met ‘ja’ of ‘nee’. Heeft u alle vragen doorgenomen? Onderteken de verklaring dan weer met uw DigiD. U rekent meteen af door middel van iDEAL, waarna de verklaring wordt verstuurd naar het CBR. In ‘Mijn CBR’ kunt u de status van de aanvraag volgen.

U ontvangt binnen vier weken bericht van het CBR over de vervolgstappen. Verloopt uw rijbewijs in deze vier weken? Dan krijgt u sneller bericht, namelijk binnen tien dagen. Welke vervolgstappen u precies moet nemen, zoals het plannen van een medische keuring, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Het besluit op de Gezondheidsverklaring is in de meeste gevallen 3 jaar geldig.

Is de gezondheidsverklaring CBR verplicht?

Ja, als u 75+ bent of een groot rijbewijs aanvraagt of verlengt, is het invullen van een gezondheidsverklaring een verplicht onderdeel van de verlengingsprocedure.

Hoe lang van tevoren moet u de gezondheidsverklaring invullen?

De procedure van het verlengen van het rijbewijs kan enkele maanden in beslag nemen. Het is dan ook slim om hier op tijd mee te beginnen, zeker drie tot vier maanden voor de verloopdatum op het rijbewijs.

Wat moet u invullen op de gezondheidsverklaring?

De gezondheidsverklaring bestaat uit allerlei vragen over uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. U beantwoordt alle vragen met ‘ja’ of ‘nee’.

Gezondheidsverklaring rijbewijs ingevuld? Plan dan uw keuring!

Plan nu uw keuring in bij Rijbewijsdokter! Wij garanderen een snelle, kwalitatieve en gemakkelijke keuring op een locatie bij u in de buurt. Met onze planningstool vindt u in een paar muisklikken de plek en het tijdstip die u het beste uitkomen.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer