Keuringsarts Maastricht

Zoekt u naar een keuringsarts rijbewijs in Maastricht? Dan kunt u terecht bij Rijbewijsdokter. Wij verzorgen rijbewijskeuringen op meerdere locaties in Nederland. Via onze planning tool maakt u heel eenvoudig een afspraak. Maak snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Maastricht!

Locatiegegevens keuringsarts Maastricht

Adres

Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221 SE, Maastricht
(Offices for you Maastricht)

Auto

Deze locatie bevindt zich centraal in Maastricht op ongeveer 2 minuten rijden van de A2.

Parkeren

U kunt gratis parkeren op deze locatie o.b.v. de beschikbaarheid.

Andere locaties in de buurt van Maastricht

In de omgeving van Maastricht heeft Rijbewijsdokter meerdere keuringslocaties.  Hier kunt u ook terecht voor een rijbewijskeuring. U heeft hierdoor altijd een keuringslocatie bij u in de buurt. Locaties waar u ook terecht kunt zijn Heerlen en Sittard-Geleen.

Heerlen
Heerlen (Snellius)
Sittard
Sittard (Geleen)

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Maastricht, de locatie

In de Limburgse hoofdstad Maastricht verzorgen wij keuringen in het kantoorpand Offices for you Maastricht. Deze locatie ligt centraal in Maastricht en is goed te bereiken via de N278 en de A2. Met het openbaar vervoer kunt u kiezen voor de buslijnen 350, 1, 57 en 5. U kunt uitstappen bij halte Bonnefantenmuseum. Vanaf deze halte is de locatie op een loopafstand van 5 minuten.

young bearded businessman sitting car

Rijbewijs verlengen Maastricht

Komt de verloopdatum van uw rijbewijs in zicht? Dan is het tijd om uw rijbewijs te gaan verlengen. Soms is het nodig om een rijbewijskeuring te laten uitvoeren. Dit hangt af van uw leeftijd, gezondheidssituatie en/of beroep. Komt u in aanmerking voor een rijbewijskeuring? Neem dan het volgende mee naar de keuring:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Maastricht

Aan de hand van een gezondheidsverklaring kan een keuringsarts bepalen of u een rijbewijskeuring moet ondergaan. Wanneer u uw rijbewijs gaat verlengen dient u dan ook een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kan worden ingevuld via Mijn CBR of is aan te vragen bij een examencentrum van het CBR.

Rijbewijs aanvragen Maastricht

Nadat u rijgeschikt bent verklaard door uw rijbewijsdokter, kunt u uw rijbewijs gaan aanvragen. Dit doet u door een afspraak te maken bij uw gemeente. Neem naar de afspraak een geldig identiteitsbewijs mee en een geschikte kleurenpasfoto. Bent u al in het bezit van een rijbewijs? Neem deze dan ook mee naar de gemeente.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Maastricht

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Maastricht?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.