Hulp nodig?

faq

Veelgestelde vragen

Bij Rijbewijsdokter vinden we een open en duidelijke communicatie belangrijk. In dit kader is geen enkele vraag overbodig. In de hoop sommige zaken voor u te verduidelijken, hebben wij de meest voorkomende vragen alvast voor u beantwoord. Toch liever met iemand in gesprek? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice en wij helpen u graag verder!

Algemeen

Het is aan te raden om minimaal 4 maanden voor het verloop van uw rijbewijs met de aanvraag te starten. De eerste stap is het digitaal invullen van de gezondheidsverklaring op de website van het CBR.
Door grote drukte bij het CBR kan de responstijd langer zijn. De Verklaring van Geschiktheid die het CBR afgeeft  is 1 jaar geldig.

Rijbewijsdokter heeft geen invloed op de snelheid waarmee het CBR uw aanvraag in behandeling neemt. Indien u hier vragen over heeft, adviseren wij u contact op te nemen met het CBR.

Tips:

 • Op Mijn CBR kunt u de status van uw aanvraag volgen. U kunt dit zien onder ‘Mijn dossier’.
 • Indien u van plan bent om te bellen naar het CBR, doe dit dan zo vroeg mogelijk. Mogelijk is de wachttijd aan de telefoon dan korter.

Almere, Amersfoort, Hilversum, Heiloo, Hoorn, Huizen, Hoofddorp, Oostzaan, Rotterdam-Blijdorp, Den Haag Nootdorp, Utrecht de Bilt en Leiden.

Wij openen regelmatig nieuwe locaties. Zijn wij in uw buurt niet aanwezig? Laat het ons dan weten via info@rijbewijsdokter.nl of 085 208 7688.

Op de meeste locaties kunt u binnen één week terecht. Heeft uw keuring spoed? Neem dan contact op met onze klantenservice: 085 2087688

Tip:

Op de afspraak pagina ziet u in één oogopslag welke locaties die week nog plek hebben. Zo bent u altijd binnen één week gekeurd.

De keuring

Ja, wij sturen de keuring direct digitaal voor u naar het CBR. Dit doen wij via het platform Zorgdomein.

Dit is de code die op uw keurverslag vermeld staat. Wij gebruiken deze code om uw keuring direct digitaal naar het CBR te verzenden.

Tip: 

U vindt de ZD-code op de brief ‘verwijzing naar Keurend arts’ of op het keuringsverslag, die u van het CBR per post of digitaal op mijn CBR heeft ontvangen. Uiteraard helpen we u graag een handje indien u de code niet kunt vinden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via: 085 208 7688.

Een keuring duurt gemiddeld 15 minuten.

De medische keuring is bedoeld om een beslissing te kunnen nemen over uw rijgeschiktheid. Neem voor een goede voorbereiding onderstaande tips door:

 • Neem de bevestigingsmail goed door.
 • Neem alle formulieren mee die u digitaal of op papier van het CBR heeft ontvangen.
 • Neem een actueel medicatieoverzicht mee, u kunt deze opvragen bij de apotheek.
 • Neem een potje met urine mee, u hoeft niet nuchter te zijn tijdens het opvangen hiervan.
 • Eventueel uw bril of contactlenzen met recept.
 • Uw rijbewijs.
 • Laat uw visus zo nodig controleren voordat u gekeurd wordt
 • Neem brieven mee van uw medisch specialist indien deze relevant zijn voor uw keuring.

De keuringsarts van Rijbewijsdokter mag hier geen uitspraken over doen. Het CBR zal uw gegevens beoordelen en vervolgens een besluit nemen over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken, betaling en contact

Ja, dit is mogelijk. Wij accepteren bovendien geen contante betalingen. Enkel bij hoge uitzondering.

Afhankelijk van welke keuring u nodig heeft, hanteren wij de volgende kosten: 

 • Keuring rijbewijs 75 +, 55 euro
 • Keuring rijbewijs medisch tot 75 jaar, 55 euro
 • Keuring Surinaams rijbewijs, 55 euro
 • Keuring groot rijbewijs (C/D/E), 75 euro
 • Taxipaskeuring, 75 euro

Zie ook onze tarieven pagina.

U kunt ons van maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 17:30 telefonisch bereiken via: 085 208 7688.

Via onze online planning tool kunt u direct een afspraak maken op een tijd en locatie naar keuze. De planning tool kunt u raadplegen via deze pagina. Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak? Neem dan contact met ons op via:

U kunt uw afspraak tot 24 uur voor de keuring annuleren of verplaatsen. Dit doet u door te mailen naar info@rijbewijsdokter.nl of door te bellen met onze klantenservice via: 085 208 7688.

Meld u nu aan als taxi chauffeur!