Keuringsarts Amsterdam

Voor een keuringsarts rijbewijs in Amsterdam bent u hier aan het juiste adres. Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen of aanvragen is het mogelijk dat u een rijbewijskeuring moet ondergaan. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze planning tool. Maak direct uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Amsterdam.

Keuringsarts rijbewijs Amsterdam Zuid - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Amsterdam

Adres

Veluwelaan 21, 1079 PX, Amsterdam Zuid

Auto

Deze locatie is met der auto goed te bereiken via de A10, A4 en A2.

Parkeren

U kunt in de buurt betaald parkeren.

Andere locaties in de buurt van Amsterdam

Is de locatie in Amsterdam Zuid niet goed te bereiken voor u? Rijbewijsdokter heeft keuringslocaties in heel Nederland. Zo hoeft u nooit ver te reizen voor uw rijbewijskeuring. Misschien kunt u zo terecht voor een keuringsarts rijbewijs in Amstelveen, Beverwijk, Purmerend, Haarlem of Hoofddorp.

Amstelveen
Beverwijk
Haarlem
Hoofddorp
Purmerend

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Amsterdam, de locatie

In Amsterdam voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het pand van Vivium Torendael, gelegen in Amsterdam Zuid. De locatie is te bereiken via de A10, A4 en de A2. Wanneer u liever met het openbaar vervoer naar de rijbewijskeuring komt, kunt u kiezen voor buslijn 62 en uitstappen bij bushalte Amsterdam, Maasstraat. De locatie is op nog geen vijf minuten loopafstand van deze bushalte.

Rijbewijs verlengen Amersterdam Zuid - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Amsterdam

Moet u binnenkort uw rijbewijs gaan verlengen? Dan is het handig om te weten of u een rijbewijskeuring moet ondergaan. Dit heeft te maken met uw leeftijd, gezondheidssituatie en/of beroep. Via Rijbewijsdokter kunt u snel en eenvoudig een rijbewijskeuring inplannen. U moet het volgende meenemen naar deze rijbewijskeuring:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Amsterdam

Aan de hand van een gezondheidsverklaring kan een arts van het CBR bepalen of u een rijbewijskeuring nodig heeft. Iedereen die zijn of haar rijbewijs gaat aanvragen of verlengen dient een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kunt u aanvragen via Mijn CBR of bij een van de examencentra van het CBR. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen bij uw gemeente.

Rijbewijs aanvragen Amsterdam

Bent u rijgeschikt verklaard? Dan kunt u uw nieuwe rijbewijs gaan aanvragen! Dit kunt u doen door een afspraak te maken bij uw eigen gemeente. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs, kleurenpasfoto en, indien u deze heeft, uw huidige rijbewijs mee te nemen.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen keuringsarts Amsterdam

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Amsterdam?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.