Keuringsarts Leiden (Haagse Schouwweg)

Bent u op zoek naar een keuringsarts rijbewijs in Leiden? Dan bent u aan het juiste adres! Een rijbewijskeuring ondergaan hoeft helemaal geen gedoe te zijn. U kunt een afspraak maken via onze handige planning tool. Vanaf hier nemen wij u stapsgewijs mee tijdens uw rijbewijskeuring. Maak snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Leiden.

Keuringsarts rijbewijs Leiden - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Leiden (Haagse Schouwweg)

Adres

Haagse Schouwweg 14, 2332 KG, Leiden
(Van der Valk Hotel Leiden)

Auto

Deze locatie is goed bereikbaar per auto en bevindt zich op slechts enkele minuten rijden van afrit 7 Zoeterwoude-Dorp aan de A4.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de buurt van Leiden

Indien Leiden te ver van u verwijderd is, kunt u terecht bij een van onze andere locaties. Rijbewijsdokter heeft altijd meerdere keuringslocaties in de regio zitten. Zo kunt u ook terecht voor een rijbewijskeuring in Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Hoofddorp en Rijswijk.

Alphen aan den Rijn
Hoofdorp-Schiphol
Rijswijk
Zoetermeer (Golden Tulip)

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Leiden, de locatie

Rijbewijsdokter voert in de regio Leiden rijbewijskeuringen uit in het lokale Van der Valk Hotel Leiden. De locatie is te bereiken via de A44 en de N206. Reist u liever met het openbaar vervoer? Dan kunt u kiezen voor de bus. Met buslijn 43 komt u terecht bij bushalte Leiden, Haagse Schouw. Vanaf hier is de keuringslocatie nog geen vijf minuten lopen.

Rijbewijs verlengen Leiden - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Leiden

Is het tijd om uw rijbewijs te verlengen? Zo’n 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs is het handig om te checken of u een rijbewijskeuring moet ondergaan. Indien dit het geval is, raden wij aan om tijdig een afspraak in te plannen. Naar deze afspraak neemt u de volgende attributen mee:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Leiden

Een gezondheidsverklaring klinkt u vast bekend in de oren. Dit formulier dient u namelijk in te vullen iedere keer dat u uw rijbewijs wilt aanvragen of verlengen. Door middel van deze gezondheidsverklaring kunnen artsen van het CBR inzien of u een rijbewijskeuring moet ondergaan. U kunt dit formulier via Mijn CBR invullen of even langsgaan bij een examencentrum van het CBR. Hier kunt u de gezondheidsverklaring op papier bemachtigen.

Rijbewijs aanvragen Leiden

Na uw rijbewijskeuring krijgt u te horen of u geschikt bent om auto te mogen rijden. Indien dit het geval is, kunt u een afspraak inplannen bij de gemeente in uw buurt om uw nieuwe rijbewijs te gaan aanvragen. Wat neemt u mee naar de gemeente? Een geldig identiteitsbewijs, uw huidige rijbewijs en een geschikte kleurenpasfoto.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Leiden (Haagse Schouwweg)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Leiden (Haagse Schouwweg)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.