Keuringsarts Gouda (Oosthaven)

Voor een keuringsarts rijbewijs in Gouda bevindt u zich op de juiste plek. Via Rijbewijsdokter kunt u terecht voor uw rijbewijskeuring bij u in de buurt. Een afspraak maken kan heel eenvoudig door gebruik te maken van onze planning tool. Maak nu snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Gouda!

Keuringsarts rijbewijs Gouda - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Gouda (Oosthaven)

Adres

Oosthaven 12, 2801 PB Gouda
(Music Art Centre Gouda Studio's)

Auto

Deze locatie is goed bereikbaar met zowel de auto of openbaar vervoer.

Parkeren

Er is een eigen parkeerplaats beschikbaar. Deze is gelegen direct achter het pand. Indien u met de auto komt is het vanwege het eenrichtingsverkeer, raadzaam om vooraf het adres van de parkeerplaats in uw navigatie in te voeren: Molenwerf 3.

Daarnaast kunt u in de directe omgeving betaald parkeren langs de openbare weg of op openbare parkeerplaatsen (dichtstbijzijnde op 5 min. loopafstand).

Andere locaties in de buurt van Gouda

Ligt Gouda te ver bij u vandaan? Bij Rijbewijsdokter hoeft u nooit ver naar uw rijbewijskeuring te reizen. Andere locaties in de buurt van Gouda zijn: Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Leiden.

Alphen aan den Rijn
Capelle aan den IJssel
Leiden (Haagse Schouwweg)
Rotterdam (Noord West)
Zoetermeer (Bredewater)

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Gouda, de locatie

In Gouda voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het pand van Gouda Studio’s – Music Art Centre. Deze locatie ligt in hartje Gouda en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Zo kunt u de locatie bereiken via de N207 of de A12. Wanneer u met het openbaar vervoer reist, kunt u de trein nemen naar Gouda. Vanaf het station is de locatie 15 minuten lopen. Reist u met de bus? Dan brengt buslijn 196 u naar de halte Nieuwe Veerstal. Vanaf hier is de locatie op 5 minuten loopafstand.

Rijbewijs verlengen Gouda - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Gouda

Wanneer u uw rijbewijs gaat verlengen, is het niet altijd het geval dat u een rijbewijskeuring moet ondergaan. Dit hangt af van uw leeftijd, beroep en/of gezondheidssituatie. Indien u wel een rijbewijskeuring moet ondergaan, neemt u het volgende mee naar uw afspraak:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Gouda

Om uw rijbewijs te kunnen verlengen, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is een vragenlijst over uw huidige gezondheidssituatie. Deze vragen kunt u beantwoorden met ‘ja’ of ‘nee’. U kunt de gezondheidsverklaring aanvragen via Mijn CBR. Heeft u de vragenlijst liever fysiek, dan kunt u deze uitprinten of aanvragen bij een examenbureau van het CBR.

Rijbewijs aanvragen Gouda

Op het moment dat u rijgeschikt bent verklaard door de keuringsarts, is het tijd om uw nieuwe rijbewijs te gaan aanvragen. Dit kunt u doen door een afspraak te maken bij de gemeente in uw buurt. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs, een kleurenpasfoto en uw huidige rijbewijs mee te nemen naar deze afspraak.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Gouda (Oosthaven)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Gouda (Oosthaven)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.