Medische keuring Taxi

Bent u taxichauffeur en wilt u een chauffeurskaart aanvragen of verlengen? Dan is deze medische keuring taxi voor u.

De medische keuring taxi is verplicht voor alle taxichauffeurs. Elke taxichauffeur in Nederland dient namelijk in het bezit te zijn van een geldige chauffeurskaart. Deze kaarten worden, namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, verstrekt door de instantie Kiwa Register. Voor de aanvraag of verlenging van een chauffeurskaart vereist Kiwa Register, naast een vakbekwaamheidsdiploma en een Verklaring Omtrent Gedrag, een geneeskundige verklaring. Om deze geneeskundige verklaring te krijgen, moet u medisch gekeurd worden. Voor deze medische keuring taxi kunt u terecht bij Rijbewijsdokter.

Taxipaskeuring

79,-
incl. btw

Wat kunt u verwachten van de medische keuring taxi ?

Bij de medische keuring taxi wordt er een onderzoek uitgevoerd door een gelicenseerd keuringsarts. Tijdens dit onderzoek kunnen eventuele gezondheidsrisico’s gesignaleerd worden. Risico’s die, indien aanwezig, een belemmering kunnen vormen tijdens het rijden. Op basis van dit onderzoek wordt vervolgens bepaald of u in staat bent om zelfstandig een voertuig te besturen. Na het onderzoek krijgt u de geneeskundige verklaring na 5 dagen thuisgestuurd!

Wat houdt de keuring in?

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Uw medische geschiedenis wordt besproken aan de hand van uw ingevulde gezondheidsverklaring.

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Uw bloeddruk wordt gemeten om eventuele hoge of lage waardes te constateren.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

We testen uw zicht door middel van een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

Een onderzoek van uw urine om stoffen te signaleren die hier niet thuishoren. Hierbij kan worden gedacht aan verhoogde waardes van glucose.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Aanvullend lichamelijk onderzoek indien nodig.

Chauffeurskaart aanvragen

Alle taxichauffeurs in Nederland moeten over een geldige chauffeurskaart beschikken. Vroeger werd dit document ook wel een chauffeurspas genoemd. Een chauffeurskaart aanvragen doet u via de organisatie KIWA register. Voor uw aanvraag moet u beschikken over een aantal documenten: 

Rijbewijs B

Als u een chauffeurskaart wilt aanvragen, moet u beschikken over een geldig rijbewijs B. Dit rijbewijs is het meest voorkomende rijbewijs in Nederland en hiermee mag u een auto besturen van maximaal 3500 kilo. Om het rijbewijs te bemachtigen moet u zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Pasfoto

Voor de aanvraag van een chauffeurskaart moet u een pasfoto hebben die voldoet aan de gestelde eisen vanuit de rijksoverheid

Chauffeursdiploma taxi

Gaat u een chauffeurskaart aanvragen, dan moet u tevens beschikken over chauffeursdiploma taxi. Om dit diploma te bemachtigen moet u zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen bij het CBR. Beide examens mogen in willekeurige volgorde behaald worden, maar moeten beide wel binnen 1 jaar zijn afgerond. 

VOG

Een Verklaring Omtrent het Gedrag, afgekort VOG, voor taxichauffeurs is een vereiste als u een chauffeurskaart gaat aanvragen. Middels de VOG kunt u aantonen dat u voldoet aan de betrouwbaarheidseisen die de KIWA aan taxichauffeurs in Nederland stelt. Het aanvraagformulier voor de VOG kunt u downloaden via kiwaregister.com of verkrijgen bij uw lokale gemeente.

Geneeskundige verklaring

Iedereen die een chauffeurskaart wilt aanvragen moet een geneeskundige verklaring taxi kunnen aantonen. Door middel van deze verklaring toont u aan dat u zowel lichamelijk als geestelijk in staat bent om zelfstandig een voertuig te kunnen besturen. Met name voor taxichauffeurs is dit erg belangrijk, aangezien u niet alleen verantwoordelijk bent voor uw eigen veiligheid, maar ook die van een ander. Om de geneeskundige verklaring te verkrijgen, zult u zich medisch moeten laten keuren. Voor deze medische keuring taxi kunt u gemakkelijk en snel een afspraak maken bij Rijbewijsdokter!

Geldigheid

Gaat u een chauffeurskaart aanvragen, dan mogen zowel de VOG als de geneeskundige verklaring niet ouder dan 4 maanden zijn. Is dit wel het geval, dan zult u opnieuw een VOG moeten aanvragen en/of moet u zich opnieuw medisch laten keuren.

Medische keuring taxi - Rijbewijsdokter
Taxipaskeuring - Rijbewijsdokter

Chauffeurskaart verlengen

Chauffeurskaarten voor professioneel personenvervoer zijn in Nederland 5 jaar geldig. Na deze periode moeten taxichauffeurs hun chauffeurskaart verlengen. Door nieuwe wet- en regelgeving is het niet meer nodig om opnieuw een VOG aan te leveren. De reden hiervoor is dat taxichauffeurs in Nederland onder zogeheten continue screening staan. 

Gaat u een chauffeurskaart verlengen, dan moet u zich wel om de 5 jaar opnieuw medisch laten keuren voor een actuele geneeskundige verklaring. Rijbewijsdokter helpt u graag verder met deze medische keuring taxi. 

Medische keuring taxi nodig?

Maak dan een afspraak bij Rijbewijsdokter! Dit kan op een locatie of tijdstip naar keuze. Via onze online planningstool is een afspraak snel geregeld, maar daarnaast kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 085 208 7688

Waarom keuren bij Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform ZorgDomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Afspraak maken voor Taxipaskeuring?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Meld u nu aan als taxi chauffeur!