Bent u taxichauffeur en wilt u een chauffeurskaart aanvragen of verlengen? Dan is deze medische keuring taxi voor u.

Elke taxichauffeur in Nederland dient in het bezit te zijn van een geldige chauffeurskaart. Deze kaarten worden, namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, verstrekt door de instantie Kiwa Register. Voor de aanvraag of verlenging van een chauffeurskaart vereist Kiwa Register, naast een vakbekwaamheidsdiploma en een Verklaring Omtrent Gedrag, een geneeskundige verklaring. Om deze geneeskundige verklaring te krijgen, moet u medisch gekeurd worden. Voor deze medische keuring taxi kunt u terecht bij Rijbewijsdokter. 

Taxipaskeuring

€ 75

incl. btw

Wat kunt u verwachten van de keuring taxipas?

Bij de keuring taxipas wordt er een onderzoek uitgevoerd door een gelicenseerd keuringsarts. Tijdens dit onderzoek kunnen eventuele gezondheidsrisico’s gesignaleerd worden. Risico’s die, indien aanwezig, een belemmering kunnen vormen tijdens het rijden. Op basis van dit onderzoek wordt vervolgens bepaald of u in staat bent om zelfstandig een voertuig te besturen. Aan het eind van de keuring wordt uw ingevulde keuringsverslag direct door de arts verzonden naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Wat houdt de keuring in?

Anamnese:

Uw medische geschiedenis wordt besproken aan de hand van uw ingevulde gezondheidsverklaring.

Bloeddrukmeting:

Uw bloeddruk wordt gemeten om eventuele hoge of lage waardes te constateren.

Oogonderzoek:

We testen uw zicht door middel van een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Een onderzoek van uw urine om stoffen te signaleren die hier niet thuishoren. Hierbij kan worden gedacht aan verhoogde waardes van glucose en eiwitten.

Lichamelijk onderzoek:

Aanvullend lichamelijk onderzoek indien nodig.

Meer informatie over onze werkwijze? 

Bekijk dan de pagina: Hoe werkt het?

Medische keuring taxi nodig?

Maak dan een afspraak bij Rijbewijsdokter! Dit kan op een locatie of tijdstip naar keuze. Via onze online planningstool is een afspraak snel geregeld, maar daarnaast kunt u ook telefonisch een afspraak maken via 085 208 7688.

Waarom keuren bij Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!