Keuringsarts Utrecht (De Bilt)

Zoekt u een keuringsarts rijbewijs in Utrecht? Dan hoeft u niet langer te zoeken. Rijbewijsdokter biedt meerdere rijbewijskeuringen aan in de regio Utrecht. Via de planning tool maakt u eenvoudig een afspraak. Vaak kunt u al binnen een aantal dagen terecht. Maak direct een afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Utrecht.

Keuringsarts rijbewijs Utrecht - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Utrecht (De Bilt)

Adres

De Holle Bilt 1, 3732 HM De Bilt
(Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht)

Auto

Per auto zijn wij uitstekend bereikbaar. Deze locatie is centraal gelegen in het hart van Nederland, tussen Bilthoven - Utrecht - Zeist, nabij diverse snelwegen.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de buurt van Utrecht

Mocht Utrecht niet binnen uw bereik liggen, dan kunt u altijd terecht bij andere locaties in de regio. Zo kunt u ook terecht voor een rijbewijskeuring in Amersfoort, Vianen, Veenendaal, Baarn of Utrecht (De Bilt Fraterhuis). U hoeft nooit ver te reizen voor een rijbewijskeuring. Wilt u al onze locaties bekijken? Neem dan een kijkje op de locatiepagina.

Amersfoort
Baarn
Utrecht (De Bilt Fraterhuis)
Veenendaal
Vianen

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Utrecht, de locatie

Rijbewijsdokter voert elke zaterdag keuringen uit in Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht. U kunt de locatie bereiken met de auto via de N237, de A27 of A28. Wanneer u met het openbaar vervoer reist, neemt u buslijn 58 of N50. U kunt uitstappen bij bushalte De Bilt, De Biltsche Hoek. De locatie ligt op een aantal minuten loopafstand van deze bushalte.

Rijbewijs verlengen Utrecht - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Utrecht

Komt de vervaldatum van uw rijbewijs in zicht? Dan kan het zo zijn dat u verplicht bent om een rijbewijskeuring te ondergaan. Dit heeft te maken met uw leeftijd, beroep of gezondheidssituatie. Vul voor het verlengen van uw rijbewijs altijd een gezondheidsverklaring in. Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, neemt u de volgende dingen mee naar uw afspraak:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Utrecht

Een gezondheidsverklaring is een vragenlijst die iedereen moet invullen die zijn rijbewijs wilt aanvragen of verlengen. U kunt de gezondheidsverklaring invullen via de website van het CBR. Ook kunt u terecht bij een examencentrum van het CBR wanneer u de vragenlijst liever op papier wilt. In enkele gevallen is het ook mogelijk om de gezondheidsverklaring via de gemeente te bemachtigen.

Rijbewijs aanvragen Utrecht

Een rijbewijs aanvragen doet u bij uw gemeente. Vooraf maakt u een afspraak. Tijdens deze afspraak dient u een geldig identiteitsbewijs, een kleurenpasfoto en uw huidige rijbewijs mee te nemen. Let er op dat de pasfoto aan bepaalde eisen moet voldoen wat betreft afmeting en licht.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Utrecht (De Bilt)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Utrecht (De Bilt)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.