Keuringsarts Almelo (Stationsstraat)

Zoekt u naar een keuringsarts rijbewijs in Almelo? Dan bent u aan het juiste adres bij Rijbewijsdokter. Door middel van de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak voor een rijbewijskeuring inplannen. Maak snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Almelo.

Locatiegegevens keuringsarts Almelo (Stationsstraat)

Adres

Stationsstraat 11, 7607 GX Almelo
(Javatoren)

Auto

Deze locatie is goed bereikbaar met zowel de auto of openbaar vervoer.

Parkeren

U kunt in de directe omgeving betaald parkeren. Voor het gebouw kan met blauwe parkeerschijf 1 uur lang gratis geparkeerd worden.

Andere locaties in de buurt van Almelo

Woont u in de omgeving van Almelo, maar is de keuringslocatie te ver weg voor u? Dan kunt u misschien wel terecht bij een van onze andere locaties in de buurt van Almelo. Rijbewijsdokter keurt ook in Enschede, Hengelo, Zwolle en Emmen. Er zit altijd een keuringslocatie bij u in de buurt.

Emmen
Enschede (Wethouder Beversstraat)
Hengelo (Ondernemershuis H10)
Zwolle (Grote Voort)

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Almelo, de locatie

In Almelo voert Rijbewijsdokter keuringen uit in de Javatoren, direct naast het station. Vanaf het station is de locatie op een loopafstand van vijf minuten. Met de auto kunt u de keuringslocatie bereiken vanaf de A35, A1, de N439 en de N36.

Woman driving a car

Rijbewijs verlengen Almelo

Wanneer over 3 tot 4 maanden uw rijbewijs verloopt, moet u misschien wel een rijbewijskeuring inplannen. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, gezondheid of beroep. Als u een rijbewijskeuring moet ondergaan, moet u het volgende meenemen naar de afspraak:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen in Almelo

Een gezondheidsverklaring is een lijst met vragen die u met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden. Wanneer u op een van deze vragen ‘ja’ heeft beantwoord, moet u een rijbewijskeuring ondergaan. Iedereen die zijn rijbewijs gaat aanvragen of verlengen dient een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze kunt u invullen via Mijn CBR of fysiek aanvragen bij het examencentrum van het CBR.

Rijbewijs aanvragen Almelo

Bent u rijgeschikt verklaard? Dan kunt u een afspraak maken bij de gemeente in uw buurt. Neem naar deze afspraak een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of ID-kaart mee. Ook dient u een geschikte kleurenpasfoto mee te nemen. Let erop dat deze moet voldoen aan een aantal eisen met betrekking tot kwaliteit en formaat. Als u al in het bezit bent van een rijbewijs, neem deze dan ook mee naar de afspraak.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Almelo (Stationsstraat)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Almelo (Stationsstraat)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.