Keuringsarts Nijmegen

Bent u op zoek naar een keuringsarts rijbewijs in Nijmegen? Dan bent u bij Rijbewijsdokter aan het juiste adres. In de buurt van Nijmegen voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het Fletcher Parkhotel Val Monte te Berg en Dal. U kunt heel eenvoudig een afspraak maken voor uw rijbewijskeuring via onze planning tool. Maak snel een afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Nijmegen!

Locatiegegevens keuringsarts Nijmegen

Adres

Oude Holleweg 5, 6572 AA, Berg en Dal
(Fletcher Parkhotel Val Monte te Berg en Dal)

Auto

Deze keuringslocatie is zo'n 15 minuten verwijderd van afrit Knooppunt-Ressen vanaf de A15.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de omgeving van Nijmegen

Bent u woonachtig in Gelderland, maar ligt Nijmegen te ver weg voor u? Dan kunt u terecht bij een van de andere keuringslocaties in Gelderland. Rijbewijsdokter keurt ook in Apeldoorn, Arnhem, Harderwijk, Tiel en Zutphen. Alle locaties zijn goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. U kunt altijd een rijbewijskeuring laten uitvoeren bij u in de buurt.

Apeldoorn (West)
Arnhem
Arnhem (Vlamoven)
Tiel
Zutphen

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Nijmegen, de locatie

Rijbewijsdokter keurt in Nijmegen vanuit het Fletcher Parkhotel Val Monte te Bergen en Dal. De keuringslocatie ligt dicht in de buurt van Nijmegen. Deze locatie is met de auto te bereiken via afrit Knooppunt-Ressen vanaf de A15. Daarnaast is de keuringslocatie goed met het openbaar vervoer te bereiken. Op nog geen vijf minuten ligt bushalte Berg en Dal.

handsome afro american business man driving a car

Rijbewijs verlengen Nijmegen

Is het binnenkort tijd om uw rijbewijs te gaan verlengen? Moet u hiervoor een rijbewijskeuring ondergaan? Dan bent u bij Rijbewijsdokter op het juiste adres. Rijbewijsdokter voert rijbewijskeuringen uit bij u in de buurt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan wanneer…

 • …uw rijbewijs verloopt en u 75 jaar of ouder bent.
 • …u ‘ja’ heeft ingevuld op een vraag op uw gezondheidsverklaring.
 • …er een verandering heeft plaatsgevonden op medisch gebied.
 • …u werkzaam bent als professioneel chauffeur.
 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen in Nijmegen

Vraag voorafgaand aan de keuring een gezondheidsverklaring aan en vul deze digitaal of op papier in. U kunt dit formulier digitaal aanvragen op de website van het CBR of op papier bij een CBR-examencentrum. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de gezondheidsverklaring bij uw gemeente aan te vragen. Dit is niet altijd het geval, dus vraag dit vooraf altijd even na bij uw gemeente.

Rijbewijs aanvragen Nijmegen

Heeft het CBR u rijgeschikt verklaard? Dan is het tijd om uw rijbewijs te gaan aanvragen bij de gemeente in uw buurt. Maak na de uitspraak een afspraak bij uw gemeente. Neem naar deze afspraak een geldig identiteitsbewijs en geschikte kleuren pasfoto’s mee. Bent u in het bezig van een rijbewijs dat binnenkort verloopt en wilt u uw rijbewijs verlengen? Neem dan ook uw huidige rijbewijs mee naar het gemeentehuis.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen keuringsarts Nijmegen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Nijmegen?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.