Keuringsarts Rotterdam (Blijdorp)

Zoekt u een keuringsarts rijbewijs in Rotterdam? Dan kunt u terecht bij Rijbewijsdokter! Wij bieden meerdere rijbewijskeuringen aan indien u er een moet ondergaan. Maak nu via onze handige planning tool een afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Rotterdam!

Keuringsarts rijbewijs Rotterdam - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Rotterdam (Blijdorp)

Adres

Energieweg 2, 3041 JC, Rotterdam
(Van der Valk Hotel Rotterdam - Blijdorp)

Auto

Per auto zijn wij uitstekend bereikbaar. Slechts enkele minuten rijden vanaf de A13 en A20.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de buurt van Rotterdam

Is de keuringslocatie in Rotterdam te ver reizen voor u? Geen zorgen, Rijbewijsdokter heeft door heel Nederland keuringslocaties zitten. Zo hoeft u nooit ver te reizen voor uw rijbewijskeuring. Wellicht kunt u terecht bij de locaties in Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Zoetermeer of Rijswijk.

Capelle aan den IJssel
Ridderkerk
Rijswijk
Zoetermeer (Golden Tulip)

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Rotterdam, de locatie

Rijbewijsdokter voert in Zuid-Holland keuringen uit in het Van der Valk Hotel Rotterdam – Blijdorp. Deze locatie kunt u uitstekend bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Via de A13 en de A20 is de locatie goed te bereiken. Reist u liever met het openbaar vervoer? Dan kunt u reizen met buslijn 32 en uitstappen bij bushalte Rotterdam, Abraham van Stolkweg. Vanaf hier ligt de locatie op enkele minuten loopafstand.

Rijbewijs verlengen Rotterdam- Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Rotterdam

Een rijbewijs verlengen moet elke tien jaar. Wanneer u de 75 bent gepasseerd, is uw rijbewijs nog maar vijf jaar geldig. In sommige gevallen is het nodig om een rijbewijskeuring te ondergaan om uw rijgeschiktheid te testen. Wanneer dit het geval is, kunt u een afspraak maken bij Rijbewijsdokter. Wij raden aan om dit 3 tot 4 maanden voor het verloop van uw rijbewijs te doen. U dient het volgende naar de rijbewijskeuring mee te nemen:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Rotterdam

Wanneer u uw rijbewijs gaat verlengen, moet u een gezondheidsverklaring invullen. Deze geeft een arts van het CBR een inzicht in uw huidige gezondheidssituatie. U kunt deze gezondheidsverklaring aanvragen via Mijn CBR, bij een examencentrum van het CBR en in enkele gevallen bij uw gemeente. Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld? Dan wordt deze opgestuurd naar het CBR en krijgt u te horen of u een rijbewijskeuring moet ondergaan.

Rijbewijs aanvragen Rotterdam

Kunt u uw rijbewijs gaan aanvragen? Dit doet u bij de gemeente in uw buurt. Maak een afspraak bij deze gemeente voor het aanvragen van uw rijbewijs en neem de volgende dingen mee naar deze afspraak: een geldig identiteitsbewijs, uw huidige rijbewijs en een geschikte kleurenpasfoto.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Rotterdam (Blijdorp)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Rotterdam (Blijdorp)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.