Keuringsarts Almere

Wilt u uw rijbewijs aanvragen of laten verlengen in Almere? Dan bent u bij Rijbewijsdokter aan het juiste adres. Rijbewijsdokter maakt het proces van uw rijbewijskeuring zo makkelijk mogelijk. Rijbewijsdokter is gevestigd in het pand van Bon Art Optiek Poort B.V. De locatie in Almere is ook voor inwoners uit de regio Utrecht en Amsterdam uitstekend bereikbaar. Maak snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Almere!

Locatiegegevens keuringsarts Almere

Adres

Duitslandstraat 85, 1363 BG Almere
(Bon Art Optiek Poort B.V.)

Auto

Per auto zijn wij uitstekend bereikbaar. De op- en afrit nummer 2 (richting N702) van de rijksweg A6 (Amsterdam-Den Haag) is slechts enkele minuten rijden.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de buurt van Almere

Rijbewijsdokter heeft altijd meerdere keuringslocaties bij u in de buurt. Naast de locatie in Almere, keurt Rijbewijsdokter ook in Lelystad en de omgeving van Amsterdam. Voor een locatie bij u in de buurt, kunt u altijd terecht op de locatiepagina.

Amstelveen
Amsterdam
Hilversum
Huizen
Lelystad

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Almere, de locatie

De rijbewijskeuring in Almere wordt uitgevoerd vanuit het pand van Gezondheidscentrum Vizier. Deze locatie is goed te bereiken met de auto. Via de op- en afrit nummer 2, richting de N702 van de rijksweg A6, bent u binnen enkele minuten op de locatie. Ook is de locatie in Almere met de trein te bereiken. Het station Almere Poort ligt op een kleine 10 minuten lopen. U hoeft dus niet in het bezit te zijn van een auto om uw rijbewijs te verlengen. Op de locatie in Almere kunt u ook terecht voor een eventuele oogkeuring.

Old man in the car

Keuring rijbewijs Almere

Het is via onze planning tool heel gemakkelijk om een afspraak te maken voor het verlengen van uw rijbewijs in Almere. Binnen enkele dagen kunt u vaak al terecht voor uw afspraak. Na het maken van uw afspraak neemt Rijbewijsdokter u stapsgewijs mee tijdens het proces. Zo is het ook handig om te weten wat u mee moet nemen naar de rijbewijskeuring. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Rijbewijs aanvragen Almere

Bent u rijgeschikt verklaard en wilt u uw rijbewijs aanvragen in Almere? Dan moet u een afspraak inplannen bij de gemeente Almere. Het aanvragen van een rijbewijs gaat altijd op locatie. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs en kleurenpasfoto’s mee te nemen naar uw afspraak. Deze pasfoto’s moeten aan een aantal eisen voldoen qua afmeting en belichting. Houd hier dus rekening mee. Bent u al in het bezit van een rijbewijs? Neem deze dan ook mee wanneer u uw rijbewijs wilt aanvragen.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen keuringsarts Almere

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Almere?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.