Keuringsarts Assen

Bent u op zoek naar een keuringsarts rijbewijs in Assen? Dan kunt u bij Rijbewijsdokter terecht! De keuringslocatie Assen is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Via onze planning tool kunt u eenvoudig een afspraak inplannen. Ook wordt u stapsgewijs meegenomen in het proces van de rijbewijskeuring. Maak gerust een afspraak bij Rijbewijsdokter voor een keuringsarts rijbewijs Assen.

Locatiegegevens keuringsarts Assen

Adres

Lauwers 9, 9405 BL Assen
(OF-US Assen)

Auto

Deze locatie is zowel goed te bereiken vlakbij de A28 met de auto. De bushalte is op nog geen 5 minuten op loopafstand.

Parkeren

U kunt overdag gratis parkeren voor de deur.

Andere locaties in omgeving Assen

Rijbewijsdokter biedt keuringen aan op meerdere locaties in de omgeving van Assen. Hierdoor zit er altijd een keuringslocatie bij u in de buurt. Naast de keuringslocatie in Assen, kunt u ook terecht voor uw rijbewijskeuring in Emmen. Ook deze locatie is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Emmen
Groningen
Heerenveen

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Assen, de locatie

De rijbewijskeuring in Assen wordt uitgevoerd vanuit het pand van OF-US Assen. De locatie in Assen is goed te bereiken met de auto via de A28. Wanneer u liever met het openbaar vervoer reist, kunt u de locatie gemakkelijk bereiken met de bus. Reis mee met lijn 20 of 84 en stap uit bij halte Balkenweg. Op een loopafstand van 5 minuten is de locatie van de keuringsarts rijbewijs Assen te bereiken.

Vrouw in een rode auto

Rijbewijs verlengen Assen

Een afspraak inplannen bij Rijbewijsdokter kan heel eenvoudig via onze planning tool. Bent u benieuwd wat u kunt verwachten van de rijbewijskeuring? Wij nemen u hieronder graag even mee in het proces. De kans dat u een medische keuring moet laten uitvoeren is relatief klein. Wanneer is het aan te raden om een medische keuring te laten uitvoeren? Het doel van deze medische keuring is om eventuele beperkingen, die uw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, vroeg te signaleren. Wanneer u lichamelijke problemen ervaart, kan het verstandig zijn om een medische keuring te laten uitvoeren. U moet het volgende naar uw rijbewijskeuring meenemen:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Rijbewijs aanvragen Assen

Wanneer u rijgeschikt bent, kunt u uw rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Vergeet voor uw afspraak bij de gemeente niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen en een kleurenpasfoto. Bent u in het bezit van een rijbewijs en wilt u deze verlengen? Neem dan ook uw oude rijbewijs mee naar de afspraak.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen keuringsarts Assen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Assen?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.