Keuringsarts Heerenveen

Bent u op zoek naar een keuringsarts rijbewijs in Heerenveen? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Rijbewijsdokter keurt altijd bij u in de buurt. In Heerenveen voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof. Deze locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Via de planning tool maakt u eenvoudig een afspraak. Plan snel uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Heerenveen!

Locatiegegevens keuringsarts Heerenveen

Adres

Golflaan 1, 8445 SR, Heerenveen
(Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof)

Auto

Deze locatie is makkelijk te bereiken via de A32. Daarnaast is de locatie goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie en er is een laadpaal aanwezig voor elektrische auto's.

Andere locaties in de omgeving van Heerenveen

Rijbewijsdokter keurt altijd op meerdere locaties binnen uw provincie. Zo is er altijd een keuringsarts rijbewijs bij u in de buurt. U kunt terecht voor een rijbewijskeuring in Friesland op de locaties Heerenveen en Leeuwarden.

Assen
Groningen
Leeuwarden (Fletcher Hotel)
Leeuwarden (François HaverSchmidtwei)

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Heerenveen, de locatie

Het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof ligt aan de A32. De locatie in Heerenveen is hierdoor goed met de auto te bereiken. Reist u liever met het openbaar vervoer? Op een paar minuten lopen van de keuringslocatie bevindt zich de bushalte Rotstergaastweg.

Woman driving a car

Rijbewijs verlengen Heerenveen

De vervaldatum van uw rijbewijs komt in zicht. Het is tijd om uw rijbewijs te gaan verlengen. Rijbewijsdokter helpt u hier graag mee. U kunt bij ons terecht voor een rijbewijskeuring B/E 75+, groot rijbewijs, medische keuring taxi, Surinaams rijbewijs, klein vaarbewijs, touringcarchauffeur, KNAF keuring en een oogkeuring rijbewijs.

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Heerenveen

Voordat u een rijbewijskeuring ondergaat, dient u eerst een gezondheidsverklaring in te vullen. U kunt een gezondheidsverklaring aanvragen via het CBR. Dit kunt u doen via de website van het CBR of bij een examenlocatie bij u in de buurt.

Aan de slag als Keuringsarts rijbewijs in Heerenveen

Wilt u zelf aan de slag gaan als keuringsarts rijbewijs in Heerenveen? Rijbewijsdokter is altijd op zoek naar BIG-geregistreerde artsen. Door heel Nederland heeft Rijbewijsdokter keuringslocaties gevestigd. Samen zorgen we ervoor dat iedereen veilig de weg op kan. U kunt bij Rijbewijsdokter zelf uw werktijden bepalen. Het werk als Rijbewijsdokter kan dus ook een aanvulling zijn op uw salaris.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen keuringsarts Heerenveen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Heerenveen?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.