Keuringsarts Haarlem

Zoekt u naar een keuringsarts rijbewijs in Haarlem? Dan kunt u terecht bij Rijbewijsdokter. Wij bieden diverse rijbewijskeuringen aan door heel Nederland. Via onze planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken. Zien we u binnenkort voor een keuringsarts rijbewijs in Haarlem?

Keuringsarts rijbewijs Haarlem - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Haarlem

Adres

Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem
(Crown Business Center)

Auto

De keuringslocatie is goed te bereiken met de auto ligt nabij de A5 en A9.

Parkeren

Er zijn gratis parkeermogelijkheden op het terrein.

Andere locaties in de buurt van Haarlem

Het kan zo zijn dat Haarlem te ver reizen is voor u. Daarom heeft Rijbewijsdokter altijd meerdere locaties in de regio zitten. Misschien kunt u terecht voor uw rijbewijskeuring bij onze locaties in Hoofddorp, Amsterdam of Beverwijk. Wilt u een overzicht van al onze keuringslocaties? Dan kunt u deze vinden op onze locatiepagina.

Amsterdam
Beverwijk
Hoofddorp

Lees hier de reviews van onze klanten!

Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
js_loader

Keuringsarts rijbewijs Haarlem, de locatie

In Haarlem voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het bedrijventerrein Waarderpolder in het Crown Business Center. U kunt de locatie met de auto bereiken via de N200. Via buslijn 15 komt u bij de locatie terecht. Wanneer u uitstapt bij bushalte J.W. Lucasweg, is de locatie nog maar een minuut lopen.

Rijbewijs verlengen Haarlem - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Haarlem

Wanneer de verloopdatum van uw rijbewijs in zicht komt, is het tijd om uit te zoeken of u verplicht bent om een rijbewijskeuring te laten uitvoeren. Wanneer u een medische keuring voor uw rijbewijs nodig heeft, raden wij aan 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak bij ons in te plannen. U neemt het volgende mee naar deze afspraak:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Haarlem

Iedereen die zijn of haar rijbewijs wilt verlengen, dient een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze vragenlijst geeft de keuringsarts een inzicht in uw huidige gezondheidssituatie. De vragenlijst kunt u op meerdere manieren invullen. Zo kunt u deze invullen via Mijn CBR of aanvragen via een examenbureau van het CBR. Ook is het in enkele gevallen mogelijk om de gezondheidsverklaring te bemachtigen via uw gemeente.

Rijbewijs aanvragen Haarlem

Kunt u uw rijbewijs gaan verlengen? Dan maakt u een afspraak bij uw gemeente om uw nieuwe rijbewijs te gaan aanvragen. Wat neemt u mee naar deze afspraak? U dient een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of ID-kaart, mee te nemen. Ook moet u een kleurenpasfoto en uw huidige rijbewijs meenemen naar de afspraak bij de gemeente. Let er op dat de pasfoto aan een aantal eisen moet voldoen met betrekking tot formaat en belichting.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Haarlem

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Haarlem?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.