Keuringsarts Zoetermeer (Golden Tulip)

Bent u aan het zoeken naar een keuringsarts rijbewijs in Zoetermeer? Dan kunt u uw zoektocht stop zetten! Bij Rijbewijsdokter kunt u terecht voor al uw rijbewijskeuringen. U kunt een afspraak maken met onze handige planning tool. Maak nu uw afspraak voor een keuringsarts rijbewijs in Zoetermeer!

Keuringsarts rijbewijs Zoetermeer - Rijbewijsdokter

Locatiegegevens keuringsarts Zoetermeer (Golden Tulip)

Adres

Kinderen van Versteegplein 18, 2713 HB, Zoetermeer
(Golden Tulip Zoetermeer The Hague hotel)

Auto

Deze locatie is gelegen op zo'n 10 minuten rijden van afrit 7 Zoetermeer vanaf de A12.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid. U kunt gratis parkeren op deze locatie.

Andere locaties in de buurt van Zoetermeer

Kunt u Zoetermeer niet bereiken? Dan kunt u wellicht terecht bij een van onze andere locaties. Zo kunt u langskomen bij onze keuringslocaties in Leiden, Den Haag, Gouda of Rotterdam. U hoeft zo nooit lang te reizen voor uw rijbewijskeuring.

Den Haag (Nootdorp)
Gouda (Oosthaven)
Leiden (Schipholweg)
Rotterdam (Blijdorp)

Lees hier de reviews van onze klanten!

js_loader

Keuringsarts rijbewijs Zoetermeer, de locatie

In Zoetermeer voert Rijbewijsdokter keuringen uit in het Golden Tulip Zoetermeer The Hague hotel. De locatie ligt pal naast Zoetermeer station en de A12. De locatie is dus goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Rijbewijs verlengen Zoetermeer - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen Zoetermeer

Een rijbewijs is tot tien jaar geldig. Wanneer u 75 jaar of ouder bent, is uw rijbewijs nog maar vijf jaar geldig. In sommige gevallen is een rijbewijskeuring nodig. Naast uw leeftijd, spelen ook uw beroep en gezondheidssituatie een rol in het wel of niet moeten ondergaan van een rijbewijskeuring. Wanneer u in aanmerking komt voor een rijbewijskeuring, neemt u het volgende met u mee naar de afspraak:

 • Rijbewijs:
  Neem uw huidige rijbewijs mee naar de keuring. Heeft u geen rijbewijs, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, zoals een ID kaart of rijbewijs.
 • Formulieren van het CBR:
  Na het invullen van de Gezondheidsverklaring krijgt u van het CBR een aantal keuringsformulieren toegestuurd. Deze formulieren moet u meenemen naar de keuring.
 • Verse urine:
  De arts moet onderzoek doen naar eventuele verhoogde waarden van bepaalde stoffen in uw urine.
 • Bril- contactlenzen:
  Wanneer u een bril- en contactlenzen draagt, is het altijd verstandig om deze mee te nemen naar de keuring. Neem ook de sterkte mee van uw glazen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor de visustest.
 • Actueel overzicht medicatie:
  Neem een actueel overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit overzicht is op te vragen bij uw apotheek en kan belangrijke informatie bevatten voor de keuringsarts.

Gezondheidsverklaring aanvragen Zoetermeer

Een gezondheidsverklaring komt u vast bekend voor. Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen of aanvragen, dient u deze namelijk in te vullen. Door middel van deze vragenlijst krijgt het CBR een inzicht in de situatie van uw gezondheid. U kunt de gezondheidsverklaring aanvragen via Mijn CBR, of bij een examenbureau van het CBR.

Rijbewijs aanvragen Zoetermeer

Heeft de keuringsarts u rijgeschikt verklaard? Dan kunt u een afspraak maken bij de gemeente in uw buurt om uw rijbewijs aan te vragen. Tijdens deze afspraak dient u een aantal dingen met u mee te nemen. Zo wordt er gevraagd naar een geldig identiteitsbewijs en een kleurenpasfoto. Indien u uw rijbewijs gaat verlengen, dient u ook uw huidige rijbewijs mee te nemen naar de gemeente.

De keuring bestaat uit :

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

Een gesprek over uw medische geschiedenis

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

De arts voert een gezichtsveld- en visustest uit.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

De arts controleert eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.​

Kwalitatief

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.​

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!​

Veelgestelde vragen keuringsarts Zoetermeer (Golden Tulip)

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u meer vragen hebben, bekijk dan de volledige FAQ of neem gerust contact met ons op via 085 208 7688.

Iedereen die zijn rijbewijs wilt verlengen, moet eerst de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. Soms komt het voor dat een medische keuring vereist wordt. U moet een rijbewijskeuring ondergaan als:

 • U 75 jaar of ouder bent wanneer uw rijbewijs verloopt. 
 • U een vraag met ‘ja’ heeft beantwoord op de gezondheidsverklaring van het CBR.
 • Er een verandering heeft plaatsgevonden met betrekking tot uw gezondheidssituatie.

Wanneer u een rijbewijskeuring moet ondergaan, kunt u een afspraak inplannen via Rijbewijsdokter. Via de planning tool kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een rijbewijskeuring in uw buurt. Deze afspraak kan vaak binnen enkele dagen al plaatsvinden. Het advies van Rijbewijsdokter is echter om 3 tot 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak in te plannen voor uw rijbewijskeuring. Tijdens deze afspraak voert de keuringsarts een onderzoek uit.

Wanneer u uw rijbewijs wilt verlengen kan het zo zijn dat u een medische keuring moet ondergaan. Neem het volgende mee naar de rijbewijskeuring:

 • Een geldig identiteitsbewijs
 • Uw huidige rijbewijs
 • De ingevulde formulieren van het CBR
 • Verse urine
 • Indien van toepassing, een actueel overzicht van de medicatie die u gebruikt
 • Indien van toepassing, uw bril en/of contactlenzen

Soms moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren. Deze kunt u inplannen via Rijbewijsdokter. Deze rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een BIG gelicenseerde keuringsarts. Tijdens de rijbewijskeuring kunt u het volgende verwachten:

 • Anamnese: aan de hand van een ingevulde gezondheidsverklaring bespreekt de arts uw medische geschiedenis met u. 
 • Bloeddrukmeting: tijdens een bloeddrukmeting worden hoge of lage waarden gesignaleerd. 
 • Oogonderzoek: uw zicht wordt getest door middel van een gezichtsveld- en visustest. 
 • Urineonderzoek: via een urineonderzoek kunnen er stoffen gesignaleerd worden die niet in urine horen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan hoge waarden van glucose.
 • Lichamelijk onderzoek: eventueel komt er nog een lichamelijk onderzoek aan de medische keuring te pas.

Het door de arts ingevulde keurverslag is de uitkomst van uw onderzoek. Deze gegevens worden direct na het onderzoek, snel en veilig digitaal verstuurd via ZorgDomein. Het CBR doet aan de hand van het keurverslag uitspraak over uw rijgeschiktheid.

Afspraak maken in Zoetermeer (Golden Tulip)?

Een afspraak voor een keuring maakt u gemakkelijk en snel via onze online planning tool. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.