Rijbewijskeuring taxi - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuring taxi

Is het weer tijd voor uw rijbewijskeuring taxi? Elke taxichauffeur in Nederland moet natuurlijk in het bezit zijn van een geldige chauffeurskaart. Deze worden, namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, verstrekt door de instantie Kiwa Register. 

Voor de aanvraag of verlenging van een chauffeurskaart vereist Kiwa Register een vakbekwaamheidsdiploma, een Verklaring Omtrent Gedrag en een geneeskundige verklaring. Deze geneeskundige verklaring is vijf jaar geldig en mag bij de verlenging van de pas niet ouder zijn dan vier maanden. Om deze verklaring te krijgen, moet u medisch gekeurd worden door een arts van een gecertificeerde arbodienst.

Waar taxikeuring doen?

U mag zelf kiezen waar u de medische keuring laat doen. Voor een rijbewijskeuring taxi met een gunstig tarief en deskundige artsen kunt u terecht bij Rijbewijsdokter. Wij hebben vaak al binnen een paar dagen plek op een van de vele locaties in het hele land.

Kom langs bij ons hoofdkantoor in Almere of een van de andere locaties in Nederland, waaronder Apeldoorn, Breda, Rotterdam en Maastricht.

Wat kunt u verwachten van de taxipas keuring?

Bij de keuring taxipas voert een gelicenseerd keuringsarts een onderzoek uit. Tijdens dit onderzoek kunnen gezondheidsrisico’s gesignaleerd worden die een belemmering vormen tijdens het rijden. 

Via het digitale platform ZorgDomein stuurt arts uw ingevulde keuringsverslag direct naar het CBR. Op basis van het onderzoek bepaalt het CBR of u in staat bent om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen.

Wat heeft u nodig voor een rijbewijskeuring taxi?

U moet een aantal dingen meenemen naar de keuring:

  • Uw huidige rijbewijs;
  • Keuringsformulieren CBR en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis;
  • Een potje verse urine;
  • (Indien van toepassing) een actueel overzicht van uw medicatie;
  • Uw bril of contactlenzen als u die draagt, en in het geval van contactlenzen ook informatie over de sterkte ervan.

Plan uw rijbewijskeuring taxi nu!

Wilt u een medische keuring taxi plannen? Omdat u een chauffeurskaart wilt aanvragen of verlengen? Klik dan direct door naar onze handige planningstool! Heeft u eerst nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice. We helpen u graag!

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer