Wilt u een rijbewijs B/E aanvragen of verlengen? Dan is deze seniorenkeuring rijbewijs wellicht voor u.

Iedereen die een rijbewijs B of E wil verlengen, moet vooraf een gezondheidsverklaring invullen voor het CBR. In sommige situaties is echter ook een medische keuring vereist, voordat het CBR een ‘Verklaring van geschiktheid’ afgeeft:

Bij Rijbewijsdokter kunt u terecht voor een ouderen rijbewijskeuring in Almere. Woont u niet in de buurt? Wij keuren op meerdere locaties in Nederland!

Rijbewijskeuring (B/E)

€ 55

incl. btw

Wat houdt de ouderen rijbewijskeuring in?

Het doel van de ouderen rijbewijskeuring is om te beoordelen of u zelfstandig en veilig een voertuig kunt besturen. Om eventuele gezondheidsrisico’s in beeld te kunnen brengen, voert de keuringsarts een onderzoek uit. De uitkomst van dit onderzoek is een ingevuld keurverslag. De arts dient het keurverslag, direct na het onderzoek, in bij het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Dit onderzoek bestaat uit?

Anamnese:

Het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde eigen verklaring.

Bloeddrukmeting:

Eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk worden gemeten.

Oogonderzoek:

D.m.v. een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Om stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren. Zoals verhoogde waardes van glucose of eiwit, die op eventuele aandoeningen kunnen duiden.

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? 

Bekijk dan: Hoe werkt het?

Seniorenkeuring rijbewijs nodig?

Maak dan direct een afspraak op een door u gewenste locatie en beschikbaar tijdstip. Dit kan snel en gemakkelijk via onze online planning tool of telefonisch via 085 208 7688.

Waarom Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Meld u nu aan als taxi chauffeur!