Keuringsarts rijbewijs vrachtwagen vinden - Rijbewijsdokter

Keuringsarts rijbewijs vrachtwagen vinden

Bent u op zoek naar een keuringsarts voor het rijbewijs vrachtwagen? Voor de aanvraag of verlenging van uw rijbewijs C of D moet u om de vijf jaar een medische keuring groot rijbewijs ondergaan. Een arbo-keuringsarts moet deze groot rijbewijs-keuring uitvoeren. U kunt hiervoor terecht bij Rijbewijsdokter.

Wat moet u doen om uw vrachtwagenrijbewijs te verlengen?

Voor het verlengen van uw vrachtwagenrijbewijs doorloopt u een paar stappen. Als eerste vult u een Gezondheidsverklaring in. Hierin beantwoordt u allerlei vragen over uw gezondheid. U vindt het formulier op de website van het CBR, waar u inlogt met uw DigiD.

Naar aanleiding van deze eigen verklaring ontvangt u bericht van het CBR. Vervolgens maakt u een afspraak bij een keuringsinstantie. U kunt zelf beslissen voor welke instantie u kiest. Uiteraard is het wel belangrijk dat ze groot rijbewijs-keuringen uitvoeren. Heeft u een geschikte partij gevonden, dan plant u een medische keuring groot rijbewijs in.

De keuringsarts voor het rijbewijs vrachtwagen controleert of uw gezondheid goed genoeg is voor een veilige verkeersdeelname. Uw ogen, bloeddruk en de functie van de armen, benen en rug worden gecheckt.

Alle keuringsartsen van Rijbewijsdokter werken met ZorgDomein. Na afloop van de keuring stuurt de arts uw resultaten dan ook snel en efficiënt naar het CBR via dit landelijke systeem. Hier kijken ze of u rijgeschikt bent, waarna u een besluit ontvangt.

Ontvangt u een positief besluit? Dan kunt u een afspraak maken bij de gemeente voor het aanvragen van de verlenging. Dit kan persoonlijk, en in steeds meer gemeenten ook digitaal.

Wat kost een keuringsarts rijbewijs voor vrachtwagen?

De kosten van de medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs verschillen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft hier wel maximale tarieven voor bepaald, waardoor de kosten nooit hoger zullen zijn dan dat. En er mag natuurlijk altijd een lager bedrag in rekening gebracht worden. 

Voor een keuring met een gunstig tarief boekt u uw medische keuring voor uw vrachtwagenrijbewijs bij Rijbewijsdokter. Hierbij zijn onder andere de keuring, het invullen van keuringsverslagen en het achteraf invullen van verschillende vragen vanuit het CBR inbegrepen.

Waar medische keuring rijbewijs C doen?

Als vrachtwagenchauffeur dient u elke vijf jaar een medische keuring te ondergaan. U mag zelf bepalen waar u dit laat doen. Dat kan bij de bedrijfsarts of bij een gecertificeerde arbodienst. Het is niet mogelijk om voor de keuring naar uw huisarts te gaan.

Ook bij Rijbewijsdokter voeren wij deze keuring groot rijbewijs uit. Snel, kwalitatief en gemakkelijk! Het is natuurlijk prettig als de keuring bij u in de buurt plaatsvindt. Rijbewijsdokter heeft diverse locaties, op verschillende plekken in het land. Op onze website ziet u of wij ook bij u in de buurt keuren.

Plan uw afspraak bij een keuringsarts voor rijbewijs vrachtwagen!

Is het weer tijd voor uw vijfjaarlijkse keuring? Plan dan makkelijk een afspraak via onze online planningstool op de locatie en het tijdstip van uw voorkeur. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Ook dat kan! Bel dan naar 085 208 7688. In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij ons terecht.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer