Wilt u een rijbewijs C (vrachtauto) of rijbewijs D (autobus) aanvragen of verlengen? Dan is deze keuring groot rijbewijs voor u.

Als bus- of vrachtwagenchauffeur moet u alert zijn, oog hebben voor uw omgeving en kunnen inspelen op onverwachte gebeurtenissen. Het periodiek testen van deze eigenschappen is dan ook van groot belang. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.

Daarom moet u, voor de aanvraag of verlenging uw rijbewijs C of D, om de vijf jaar een medische keuring groot rijbewijs ondergaan. Deze groot rijbewijs keuring dient te worden uitgevoerd door een Arbo keuringsarts. Bent u touringcarchauffeur, dan moet u tevens een ingevulde gezondheidsverklaring meenemen naar de keuring. Bij Rijbewijsdokter kunt u terecht voor een keuring groot rijbewijs!

Keuring groot rijbewijs (C/D/E)

€ 75

incl. btw

Wat is het doel van de keuring groot rijbewijs?

Bij de groot rijbewijskeuring wordt er beoordeeld of u zelfstandig en veilig een voertuig kunt besturen. Dit wordt gedaan aan de hand van een onderzoek door de keuringsarts. Hierbij kunnen mogelijke gezondheidsrisico’s gesignaleerd worden, die u kunnen belemmeren tijdens het rijden. Op basis van dit onderzoek vult de arts een keuringsverslag in, dat na afloop digitaal naar het CBR wordt gestuurd via Zorgdomein.

Wat doen we bij het onderzoek?

Anamnese:

We bespreken uw medische geschiedenis op basis van de vooraf ingevulde gezondheidsverklaring.

Bloeddrukmeting:

We meten eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk.

Oogonderzoek:

We voeren een gezichtsveld- en visustest uit;

Urineonderzoek:

Eventuele stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren, waaronder verhoogde waardes van glucose of eiwit.

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel aanvullend lichamelijk onderzoek

Benieuwd hoe wij te werk gaan? 

 Bekijk dan: Hoe werkt het?

Medische keuring groot rijbewijs?

Maak dan gemakkelijk een afspraak via onze online planningstool op de locatie en het tijdstip van uw voorkeur. Toch liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan naar 085 208 7688.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!