Online uw rijbewijs verlengen - Rijbewijsdokter

Online uw rijbewijs verlengen

Online uw rijbewijs verlengen kan op steeds meer plekken. Bij elke gemeente kon u al een persoonlijke afspraak maken voor het aanvragen van de verlenging. Maar steeds meer gemeenten maken het ook mogelijk om deze verlengingsaanvraag online in te dienen. 

Ongeveer een week na aanvraag ligt uw nieuwe rijbewijs klaar. Deze moet u wel persoonlijk afhalen, opsturen is (nog) niet mogelijk.

Wanneer moet u een nieuw rijbewijs aanvragen?

Uw rijbewijs is geldig tot de datum op de voorkant van het pasje. Vanaf die dag is het verlopen en moet u zorgen dat u in het bezit bent van een nieuw rijbewijs. 

U moet ook een nieuw rijbewijs aanvragen als u slaagt voor een andere rijbewijscategorie of als het rijbewijs niet meer leesbaar is door beschadiging.

Rijbewijs verlengen – digitaal

Is het in uw gemeente mogelijk om de verlenging van het rijbewijs digitaal aan te vragen? Dan doorloopt u de volgende stappen:

  1. Laat een pas­fo­to ma­ken die voldoet aan de voorwaarden, bij een fo­to­graaf of fotocabine die er­kend is door de RDW.
  2. De fotograaf verstuurt de pasfoto en uw handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail van de RDW of uw aanvraag is goedgekeurd en of u uw rijbewijs online kunt verlengen.
  3. Ga naar de web­si­te van de RDW, log in door middel van de DigiD-app en vraag uw nieuwe rij­be­wijs aan.
  4. Betaal de kosten direct met iDEAL.
  5. U ontvangt een e-mail zodra uw nieuwe rijbewijs klaar ligt.
  6. Kijk op de website van uw gemeente of u een afspraak moet maken en haal uw rij­be­wijs persoonlijk op.

Rijbewijs verlengen – persoonlijk

Is in uw gemeente online rijbewijs verlengen nog niet mogelijk, of geeft u er zelf de voorkeur aan dit persoonlijk te doen, dan maakt u een afspraak voor verlenging.

Bij een persoonlijke aanvraag neemt u een geldig identiteitsbewijs of het huidige rijbewijs mee en een goed lijkende pasfoto. Deze moet net als voor een paspoort en identiteitsbewijs voldoen aan de regels die gelden voor officiële pasfoto’s. U rekent het nieuwe rijbewijs direct af, dus neem ook een pinpas of contant geld mee.

Na ongeveer een week is uw nieuwe rijbewijs klaar. U ontvangt bericht dat u het kunt afhalen. Uw oude rijbewijs mag u niet houden, maar levert u meteen in. Heeft u het rijbewijs sneller nodig? Doe dan een spoedaanvraag. In de meeste gevallen ligt het dan de volgende werkdag klaar.

Hoelang mag u rijden met een verlopen rijbewijs?

Is de vervaldatum op uw rijbewijs inmiddels verstreken en denkt u nog wel even de tijd te hebben voor een verlenging? Dan moeten we u helaas teleurstellen. U mag met een verlopen rijbewijs namelijk niet meer rijden. 

Houdt de politie u staande en kunt u geen geldig rijbewijs laten zien, dan kunt u een boete krijgen. Zorg dus dat u op tijd verlengt en altijd in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Online rijbewijs verlengen? Plan uw medische keuring!

Ook als u een medische keuring nodig heeft, verlengt u na de keuring uw rijbewijs eenvoudig online. Wie kiest voor online verlengen, gaat voor gemak. Ga voor datzelfde gemak bij uw medische keuring, door deze in te plannen bij Rijbewijsdokter! Snel en makkelijk een afspraak maken bij u in de buurt kan met onze handige planningstool.Onze artsen zijn allemaal aangesloten bij ZorgDomein, waardoor zij uw keuringsresultaten razendsnel naar het CBR sturen. De beste manier om snel een besluit te ontvangen!

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer