Wachttijden CBR - Rijbewijsdokter

Wachttijden CBR nemen af tot 28 dagen

Wachttijden CBR nemen af tot 28 dagen. 

Wachttijden bij het CBR zijn aan het afnemen. Na een geruime tijd onder verscherpt toezicht te hebben gestaan van het Ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat, heeft het Centraal Bureau haar zaken weer redelijk op orde. De wachttijden bij het CBR zijn inmiddels teruggebracht tot gemiddeld 28 dagen. Dit betekent dat per 1 april 2022 het verscherpte toezicht vanuit de overheid is vervallen. Positief nieuws dus! Voor het CBR, voor alle weggebruikers die hun rijbewijs willen verlengen en bovenal voor de rijveiligheid in Nederland!

Wachttijden verlenging rijbewijs: een stap in de goede richting!

De wachttijd van het CBR voor de verlenging van een rijbewijs begonnen, sinds het voorjaar van 2018, flink op te lopen. Het gevolg: bestuurders die door bleven rijden met een verlopen rijbewijs. Met name de wachttijden voor een medische beoordeling van het CBR moesten het ontgelden. Dusdanig, dat minister Van Nieuwhuizen het Centraal Bureau in februari 2019 onder verscherpt toezicht plaatste. Daarbovenop had ook de corona pandemie een flinke impact op de CBR wachttijd voor een medische beoordeling. Een probleem wat verholpen moest worden, werd mede hierdoor alleen maar groter. 

Tijd voor actie dus! Met de aanname van extra medische adviseurs voor besluiten rondom rijgeschiktheid en de digitalisering van het indieningsproces, heeft het CBR alle zeilen bijgezet om de wachttijden terug te brengen. Nu, ruim 3 jaar later, is de rust enigszins teruggekeerd. De CBR wachttijden voor de verlenging van een rijbewijs zijn teruggebracht tot 28 dagen. Hiermee is het probleem nog niet helemaal verholpen, maar de stap in de goede richting is gezet!

CBR wachttijden: neem het zekere voor het onzekere

Hoewel de CBR wachttijden afnemen, adviseren wij bij Rijbewijsdokter onze klanten nog altijd om op tijd te beginnen met de verlenging van hun rijbewijs. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en daarom is het goed om een vinger aan de pols te houden en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Om u goed voor te bereiden op de verlenging van uw rijbewijs, adviseert Rijbewijsdokter u onder andere om:

  • 3 tot 4 maanden van tevoren met het proces van de verlenging te starten.
  • Langs uw huisarts te gaan indien u medicijnen slikt en hier een actueel overzicht van op te vragen.
  • Langs de opticien te gaan, wanneer u een bril of contactlenzen draagt, om te kijken of deze nog steeds aan alle eisen voldoen.

 

Wilt u meer weten over de voorbereiding op uw rijbewijskeuring? Bekijk dan: Wat moet u meenemen naar een rijbewijskeuring? Heeft u nog andere vragen, dan kunt contact opnemen met de klantenservice van Rijbewijsdokter. Wij staan u graag te woord en voorzien u van actuele informatie!

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer