Wat moet u meenemen naar een rijbewijskeuring? Een goed begin is het halve werk!

Wat moet u meenemen naar een rijbewijskeuring? Een goed begin is het halve werk!

Wat moet u meenemen naar een rijbewijskeuring? Een goede vraag, waar u een duidelijk antwoord op verdient. Sommige mensen hebben al meerdere keuringen achter de rug en kennen het proces inmiddels op hun duimpje. Maar voor veel anderen is dit vaak nog onbekend terrein. Het proces kan soms wat verwarrend en onpersoonlijk zijn, maar met de juiste hulp is het goed te doen. Daarom zegt de Rijbewijsdokter: schuif maar aan! Tijdens dit consult geven wij u informatie over hoe u zich het best kunt voorbereiden op uw rijbewijskeuring. Op deze manier willen wij het proces inzichtelijk maken, zodat u goed voorbereid en met een gerust hart naar uw keuring kunt gaan. Wij begeleiden u stap voor stap door het proces aan de hand van de volgende vragen:

  • Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een rijbewijskeuring?
  • Wat neem ik mee naar een rijbewijskeuring?
  • Ik heb nog meer vragen over de voorbereiding op mijn rijbewijskeuring, wat nu?

Hoe kan ik mij het best voorbereiden op een rijbewijskeuring?

Er zijn verschillende redenen waarom personen zich medisch moeten laten keuren. Zo kunnen uw beroep, leeftijd of medische geschiedenis aanleiding zijn voor een dergelijke keuring. In de meeste gevallen begint de voorbereiding op een rijbewijskeuring bij het invullen van een gezondheidsverklaring. Deze verklaring is digitaal te verkrijgen via het CBR en bestaat uit een vragenlijst met vragen over uw fysieke en mentale gezondheid. 

Is alles in orde? Dan ontvangt u van het CBR een positief besluit. Is er, op basis van uw gezondheidsverklaring of om een andere reden, aanleiding voor een medische keuring? Dan ontvangt u van het CBR een keurformulier, dat u moet meenemen naar uw rijbewijskeuring. Via onze online planning tool maakt u gemakkelijk een afspraak voor een keuring op één van onze locaties in Nederland! 

Voordat u naar de rijbewijskeuring komt, kunt u ook het één en ander zelf regelen. Neemt u bijvoorbeeld medicatie? Dan moet u bij de apotheek een actueel overzicht hiervan ophalen. Daarnaast moeten mensen hun bril of contactlenzen meenemen naar de rijbewijskeuring. Is het meer dan twee jaar geleden dat deze voor het laatst gecontroleerd zijn? Dan kan ook een bezoekje aan de opticien, om te kijken of alles nog in orde is, geen kwaad!

Verder is het belangrijk dat u op tijd begint met de voorbereiding op uw rijbewijskeuring. Dit aangezien de wachttijden bij het CBR de laatste jaren zijn toegenomen. De Rijbewijsdokter adviseert om 3 tot 4 maanden voor het aflopen van uw rijbewijs met het proces te starten. 

Wat neem ik mee naar een rijbewijskeuring?

Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld, uw keurformulier ontvangen en een afspraak gemaakt voor een keuring? Dan volgt de vraag: wat neem ik mee naar een rijbewijskeuring? Ten eerste is het van belang dat u het keurformulier van het CBR meeneemt naar de keuring. Daarnaast moet u het volgende meebrengen naar de medische keuring:

  • Uw huidige rijbewijs (indien in bezit)
  • Keurformulieren CBR en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis
  • Een potje verse urine
  • Een actueel overzicht van uw medicatie
  • Draagt u een bril of gebruikt u contact lenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Ik heb nog meer vragen over de voorbereiding op mijn rijbewijskeuring, wat nu?

Heeft u nog vragen over de voorbereiding op uw rijbewijskeuring? Geen zorgen! Bij Rijbewijsdokter vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd naar uw keuring kunt vertrekken. Daarom voorzien wij u graag van meer informatie. Neem contact op met onze klantenservice of bekijk onze veelgestelde vragen. Samen gaan we er zeker uit komen en zorgen we ervoor dat u veilig de weg op kunt gaan!

Delen:

Lees meer nieuwsartikelen!