Wat doet een keuringsarts voor rijbewijs C - Rijbewijsdokter

Wat doet een keuringsarts voor rijbewijs C?

De keuringsarts voor rijbewijs C keurt u elke vijf jaar voor de verlenging van uw vrachtautorijbewijs. Als vrachtwagenchauffeur is het tenslotte essentieel dat u geestelijk en lichamelijk in staat bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. 

Regelmatig een keuring ondergaan zorgt ervoor dat eventuele gezondheidsproblemen snel opgemerkt kunnen worden. Bij Rijbewijsdokter boekt u uw medische keuring voor uw C-rijbewijs snel en makkelijk, op een locatie bij u in de buurt!

Zo verloopt uw medische keuring

Ondergaat u voor het eerst een medische keuring? Of bent u vergeten hoe de keuring ook alweer verloopt? Dan is het fijn om te weten wat u tijdens dit onderzoek kunt verwachten. Welke controles doet de arts allemaal en waarop wordt u precies getest?

Tijdens de medische keuring voor het C-rijbewijs doorloopt de arts deze stappen:

  • Anamnese: de arts bespreekt uw medische voorgeschiedenis. Dit gebeurt onder andere aan de hand van de Gezondheidsverklaring die u vooraf heeft ingevuld. Vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan krijgen deze extra aandacht.
  • Bloeddrukmeting: uw bloeddruk wordt gemeten om eventuele hoge of lage waardes te signaleren.
  • Oogonderzoek: uw ogen worden getest door middel van een gezichtsveld- en visustest.
  • Urineonderzoek: u neemt een potje urine mee naar het onderzoek. De arts test deze urine op stoffen die hier niet in thuishoren. Denk daarbij aan verhoogde waardes van glucose of eiwit, die op eventuele aandoeningen zoals suikerziekte kunnen duiden.
  • Lichamelijk onderzoek: Er vindt ook lichamelijk onderzoek plaats van het bewegingsapparaat, waarbij de arts onder meer kijkt of uw armen en benen goed werken.

Waar vind ik een keuringsarts voor rijbewijs C?

Voor de medische keuring groot rijbewijs bezoekt u een bedrijfs- of arboarts. U kunt natuurlijk een afspraak maken bij een bedrijfsarts die is verbonden aan uw werkgever. Maar als die er niet is, of wanneer u liever naar iemand anders gaat, mag u ook zelf een keuringsarts zoeken. 

Bij Rijbewijsdokter kunt u terecht voor een keuring door een gecertificeerd arboarts. Onze artsen zijn tevens aangesloten bij ZorgDomein. Via dit landelijke communicatiesysteem versturen zij de keuringsresultaten snel en efficiënt naar het CBR.

Hoelang mag C rijbewijs verlopen zijn?

Vraagt u zich af hoelang het C-rijbewijs verlopen mag zijn? Het antwoord op die vraag is eenvoudig, namelijk: niet! U moet altijd in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als u een vrachtwagen wilt besturen tenminste. 

Is uw rijbewijs verlopen? Dan mag u niet meer achter het stuur zitten tot u in het bezit bent van een nieuw exemplaar. Doet u dit toch, dan kunt u een boete verwachten wanneer de politie u controleert én bent u niet verzekerd in het geval van een ongeluk.

Medische keuring groot rijbewijs: de kosten

Wat de precieze kosten zijn voor de keuring groot rijbewijs verschilt per aanbieder. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) stelt jaarlijks vast wat de maximale tarieven van de keuring mogen zijn. Aanbieders mogen niet meer vragen dan dit maximale tarief, maar wel minder. Bekijk ons tarievenoverzicht voor de actuele tarieven van Rijbewijsdokter.

Plan direct een afspraak bij een keuringsarts rijbewijs C!

Heeft u een medische keuring nodig voor uw C-rijbewijs? Plan deze dan snel in met onze handige planningstool! U kunt meestal al binnen een paar dagen terecht op een van de vele locaties in het land. Heeft u nog vragen? Bel dan met onze klantenservice op 085 208 7688.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer