Rijbewijskeuring CDE - Rijbewijsdokter

Wat is een rijbewijskeuring CDE?

Een rijbewijskeuring CDE noemt men ook wel de keuring groot rijbewijs. ‘Groot rijbewijs’ is de overkoepelende term voor de rijbewijzen C en D plus E. Rijbewijs C is het vrachtautorijbewijs, rijbewijs D is het busrijbewijs en rijbewijs E is het extra aanhangerrijbewijs.

Rijbewijs E bestaat in combinatie met het particuliere B-rijbewijs, maar ook in combinatie met rijbewijs C. Het gaat dan om een vrachtwagen met aanhanger (CE). En ook het DE-rijbewijs is mogelijk, voor chauffeurs die een aanhangwagen willen vervoeren achter de bus. In alle gevallen moet u eerst het ‘hoofdrijbewijs’, dus B, C of D halen. Dit kunt u dan aanvullen met rijbewijs E.

Voor het aanvragen of verlengen van het CD(E)-rijbewijs moet u een medische keuring groot rijbewijs ondergaan. Tijdens deze keuring controleert de keuringsarts of u geestelijk en lichamelijk in staat bent tot het veilig besturen van het voertuig.

Zo ziet een rijbewijskeuring CDE eruit

Voor de aanvraag of verlenging uw rijbewijs C of D moet u om de vijf jaar een medische keuring groot rijbewijs ondergaan. Er zijn een aantal stappen die de keuringsarts tijdens elke rijbewijskeuring doorloopt, namelijk:

  • Het doornemen van het keuringsformulier;
  • Het bespreken van de met ‘ja’ beantwoorde vragen op de gezondheidsverklaring;
  • Uw visus meten door middel van een oogtest;
  • Uw bloeddruk meten;
  • De meegebrachte urine controleren op suikerziekte;
  • Lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat verrichten;
  • Uw huidige medicatie met u doornemen;
  • Eventuele vragen beantwoorden.

Voorafgaand aan de keuring vult u een Gezondheidsverklaring C/D/E in. Dit doet u het snelst online, de digitale versie van deze verklaring is verkrijgbaar via mijn.cbr.nl.

Waar kunt u een medische keuring rijbewijs CDE doen?

De keuring groot rijbewijs moet worden uitgevoerd door een bedrijfsarts of arbokeuringsarts. U mag zelf bepalen door welke arts u zich laat keuren. Gaat u voor gemak, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een keuringsinstantie bij u in de buurt. 

Rijbewijsdokter biedt keuringen door een arboarts aan op locaties door het hele land. Van Limburg tot Flevoland en van Gelderland tot Zuid-Holland, bij ons kunt u zich laten keuren op een locatie bij u in de regio.

Plan nu uw rijbewijskeuring CDE

Is het tijd voor uw rijbewijskeuring CDE? Plan deze dan direct in via onze overzichtelijke planningstool! De keuringen worden altijd verzorgd door BIG-geregistreerde rijbewijskeuringsartsen, die werken volgens de Regeling eisen geschiktheid 2000. Hierin is bepaald aan welke eisen bestuurders moeten voldoen om te mogen deelnemen aan het verkeer. 

Wij maken het keuringsproces inzichtelijk, toegankelijk en laagdrempelig. Met een open en heldere communicatie begeleiden wij u door elke stap van het proces. Kiest u voor Rijbewijsdokter, dan kiest u dus voor een eersteklas keuring bij u in de buurt.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer