Wilt u een klein vaarbewijs aanvragen? Dan is de keuring klein vaarbewijs wellicht voor u.

Iedereen die in Nederland een klein vaarbewijs wil aanvragen, moet voldoen aan de medische eisen voor de binnenvaart. Deze eisen hebben betrekking op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om dit te kunnen aantonen, moet u een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring dient u in bij het CBR, dat bepaalt of u geschikt bent om zelfstandig te varen.

Bij de meeste mensen volstaat een gezondheidsverklaring. Dit is een vragenlijst waarbij u meerdere vragen over uw gezondheid met ‘ja’ of ‘nee’ moet beantwoorden. Vult u bij één van deze vragen echter een ‘ja’ in? Dan bestaat de kans dat het CBR, naast een gezondheidsverklaring, een geneeskundige verklaring van u verlangt. Voor deze verklaring moet u medisch gekeurd worden. Bij Rijbewijsdokter kunt u snel en gemakkelijk terecht voor deze klein vaarbewijs keuring!

Keuring klein vaarbewijs

€ 55

incl. btw

De keuring klein vaarbewijs, waarom moet dat eigenlijk?

Bij de keuring klein vaarbewijs wordt, aan de hand van een medisch onderzoek, bepaald of u aan de keuringseisen van de recreatieve binnenvaart voldoet. Dit is belangrijk, aangezien eventuele gezondheidsrisico’s een potentieel gevaar kunnen vormen tijdens het varen. Voor u, maar ook voor anderen op het water. Voldoet u aan de eisen? Dan ontvangt u een positief besluit van het CBR, waarmee uw klein vaarbewijs aangevraagd kan worden.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Anamnese:

de arts neemt samen met u het keurformulier door en bespreekt uw medische situatie.

Bloeddrukmeting (indien noodzakelijk):

om eventuele hoge of lage waardes te kunnen meten in uw bloeddruk.

Oogonderzoek (indien noodzakelijk):

we testen uw zichtvermogen met behulp van een gezichtsveld- visustest.

Urineonderzoek (indien noodzakelijk):

er wordt gezocht naar eventuele waardes van glucose en eiwit in uw urine. Deze stoffen kunnen op eventuele aandoeningen duiden.

Lichamelijk onderzoek:

wanneer de arts dit nodig acht, zal er aanvullend lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. Dit gebeurt altijd in overleg.

Zijn er onduidelijkheden?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Keuring klein vaarbewijs nodig?

Kunt u niet wachten om het water op te gaan, maar moet u zich nog laten keuren? Maak dan vandaag nog een online afspraak! Kies een locatie, bepaal een tijdstip en maak gemakkelijk een afspraak via onze planning tool! Eerst nog wat vragen? Bel dan naar 085 208 7688.

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!