Rijbewijskeuring

Keuringsarts rijbewijs

Keuringarts rijbewijs, snel en simpel gekeurd bij Rijbewijsdokter!

Wanneer u een rijbewijs gaat verlengen, dan bestaat de kans dat u een bezoek moet brengen aan een keuringsarts rijbewijs. Deze keuringsartsen zijn opgeleid om u zowel lichamelijk als geestelijk te keuren, zodat eventuele medische aandoeningen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden. Op deze manier kunnen deze aandoeningen geen invloed hebben op uw rijvaardigheid of uw reactievermogen tijdens het rijden. Dit bevordert niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook dat van andere weggebruikers. 

De meeste mensen hoeven geen medische keuring te laten uitvoeren. Er zijn echter meerdere gevallen waarbij dit wel noodzakelijk is. Zo kunnen uw leeftijd, beroep of medische voorgeschiedenis aanleiding geven voor een medische keuring. Is dit het geval, dan moet u een bezoek brengen aan een gelicenseerde keuringsarts. Bent u op zoek naar een keuringsarts rijbewijs? Maak dan een afspraak op één van onze locaties!

Keuringsarts Rijbewijs

Welke keuringen voert een keuringsarts uit?

De keuringsartsen van Rijbewijsdokter voeren verschillende keuringen uit ten behoeve van de aanvraag of verlenging van een rijbewijs. Daarnaast keuren wij door heel Nederland. Een bezoek aan een keuringsarts is dan ook meestal mogelijk bij u in de buurt. Keuringen die onze keuringsartsen kunnen verzorgen zijn:

Keuring 1

Rijbewijskeuring ouderen 75+ (B/E)

Deze keuring is er voor alle mensen die 75 jaar of ouder zijn. Heeft u deze leeftijd bereikt, dan bent u verplicht om een keuringsarts te bezoeken bij de verlenging of aanvraag van uw rijbewijs. Daarnaast is deze keuring geschikt voor degenen die op hun gezondheidsverklaring van het CBR een vraag met ‘ja’ hebben beantwoord. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de rijbewijskeuring ouderen 75+ (B/E).

Rijbewijskeuring (B/E) 75+

59,-

incl. btw
Keuring 2

Keuring groot rijbewijs

De keuring groot rijbewijs is geschikt voor houders van een rijbewijs C of D. Dit zijn bijvoorbeeld touringcar-, bus- en vrachtwagenchauffeurs. Kijk voor meer informatie op de pagina keuring groot rijbewijs.

Keuring groot rijbewijs (C/D/E)

79,-

incl. btw
Keuring 3

Medische keuring taxi

De medische keuring taxi is verplicht voor alle taxichauffeurs in Nederland. Taxichauffeurs moeten beschikken over een wettelijk verplichte chauffeurspas. Om deze pas te verkrijgen, moet u medisch gekeurd worden. Voor meer info kijkt u op medische keuring taxi

Taxipaskeuring

79,-

incl. btw
Keuring 4

Keuring Surinaams rijbewijs

Wanneer u een Surinaams rijbewijs wilt verlengen of aanvragen, moet u zich in sommige gevallen medisch laten keuren. Hiervoor gelden grotendeels dezelfde regels als bij de keuring voor het Nederlandse rijbewijs, maar er zijn een aantal verschillen. Kijk daarom voor meer informatie op de pagina keuring Surinaams rijbewijs.

Surinaams rijbewijs

64,-

incl. btw
Keuring 5

Keuring klein vaarbewijs

Als u een klein vaarbewijs wilt aanvragen, moet u in sommige gevallen een bezoek brengen aan een keuringsarts. Vaak is dit niet nodig, maar beantwoordt u een vraag op uw gezondheidsverklaring met ‘ja’, dan kan het CBR een aanvullende geneeskundige verklaring van u vragen. Hiervoor moet u zich medisch laten keuren door een keuringsarts. Bezoek de pagina keuring klein vaarbewijs voor meer informatie. 

Keuring klein vaarbewijs

69,-

incl. btw
Keuring 6

Keuring touringcarchauffeur

Touringcarchauffeurs moeten, naast een groot rijbewijs keuring, nog een aanvullende keuring laten uitvoeren. Deze keuring is noodzakelijk om het beroep van touringcarchauffeur te mogen uitoefenen. Lees hier meer over de keuring touringcarchauffeur

Keuring touringcarchauffeur

79,-

incl. btw
Keuring 7

KNAF Keuring

Iedereen die in Nederland een auto- of kartsport wilt uitoefenen, moet zich medisch laten keuren. Deze medische keuring is namelijk noodzakelijk voor het verkrijgen van een zogeheten KNAF-licentie. Bekijk de pagina van de KNAF keuring voor meer informatie. 

KNAF keuring

79,-

incl. btw

Wat doet een keuringsarts rijbewijs?

Een keuringsarts voor het rijbewijs bepaalt middels een medische keuring of u veilig en zelfstandig een voertuig kunt besturen. Om tot de juiste conclusie te komen, voert de rijbewijskeuringsarts verschillende onderzoeken uit. Het doel van deze keuring is om eventuele geestelijke en lichamelijke kwalen te signaleren die u tijdens het rijden kunnen belemmeren. Na afloop vult de keuringsarts een aantal keuringsformulieren in, die vervolgens naar het CBR worden toegestuurd via het digitale platform ZorgDomein.

Wat u kunt verwachten tijdens de keuring is een:

Anamnese symbool rijbewijskeuring

Anamnese:

De keuringsarts rijbewijs bespreekt uw medische voorgeschiedenis op basis van de vooraf ingevulde gezondheidsverklaring.

bloeddruk symbool rijbewijskeuring

Bloeddrukmeting:

Er worden eventuele hoge of lage waarden in uw bloeddruk gemeten.

Oogonderzoek symbool rijbewijskeuring

Oogonderzoek:

Een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek symbool

Urineonderzoek:

Controle op eventuele hoge waardes van glucose in uw urine.

Lichamelijk onderzoek symbool

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel aanvullend lichamelijk onderzoek.

Wanneer moet ik mezelf laten keuren door een keuringsarts?

Een bezoek aan een keuringsarts rijbewijs is voor veel mensen niet gebruikelijk. De meeste mensen halen simpelweg hun rijbewijs, vullen de gezondheidsverklaring van het CBR in en gaan naar het gemeentehuis om hun rijbewijs op te halen. Dus, wanneer het bovenstaande proces voor u bekend klinkt, dan bent u in goed gezelschap. 

Daarnaast zijn er situaties waarin het invullen van de gezondheidsverklaring niet voldoende is. In deze gevallen moet u zich vaak medisch laten keuren door een rijbewijskeuringsarts. Aanleidingen voor een bezoek aan een keuringsarts kunnen zijn:

Iedereen in Nederland die 75 jaar of ouder is, moet zich bij de verlenging van zijn of haar rijbewijs laten keuren door een keuringsarts. Sommige ouderen zien het bezoek aan de keuringsarts als last. Bijvoorbeeld omdat zij nog nooit betrokken zijn geweest bij een ongeluk. Dit gevoel is uiteraard begrijpelijk, maar desondanks is de keuring noodzakelijk. Mensen boven de 75 zijn, volgens onderzoek, gevoeliger voor medische aandoeningen die een belemmering kunnen vormen tijdens het rijden. De keuring is dan ook vooral uit voorzorg en verkleint de kans dat u of anderen betrokken raken bij een verkeersongeval. Het Nederlandse en Internationale wegennet is dag in dag uit gevuld met grote voertuigen. Vrachtwagen- en buschauffeurs zorgen er elke dag weer voor dat goederen en personen van plek A naar B worden vervoerd. Dit is belangrijk werk en vraagt om de nodige focus en alertheid van de chauffeurs. Daarom moeten alle bestuurders met een rijbewijs C, D of E zich om de 5 jaar medisch laten keuren. Daarnaast zijn alle taxichauffeurs in Nederland verplicht om zich te laten keuren voor hun chauffeurspas. 

 Er zijn verschillende medische aandoeningen die u tijdens het rijden kunnen belemmeren. Zo zijn bijvoorbeeld epilepsie of slaapapneu kwalen die het risico op verkeersongevallen kunnen verhogen. Voor sommige mensen is het echter niet bekend dat ze deze aandoeningen hebben. Een onderzoek door een keuringsarts kan hierover uitsluitsel geven. Daarnaast kan een keuring nodig zijn bij gebruik van bepaalde vormen van medicatie of op basis van de antwoorden op uw gezondheidsverklaring van het CBR. 

Twijfelt u of u een afspraak moet maken bij een keuringsarts rijbewijs? Neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan u vaak vertellen of een keuring bij een keuringsarts noodzakelijk is.

Mag mijn huisarts dienst doen als keuringsarts?

Uw huisarts mag dienst doen als keuringsarts. Dat gezegd hebbende keuren huisartsen over het algemeen niet hun eigen patiënten. Voor sommige mensen is dit lastig te begrijpen. Een huisarts voldoet tenslotte aan alle medische kwalificaties. Daarnaast is een huisarts voor veel mensen een vertrouwenspersoon. Iemand bij wie u uw verhaal kwijt kunt en die op de hoogte is van al uw medische informatie. Wij begrijpen dit gevoel goed, maar de vertrouwensband met uw huisarts is, hoe gek dit ook klinkt, vaak de reden waarom hij of zij u zal doorverwijzen naar een andere arts. Verder mag uw huisarts volgens wet- en regelgeving namelijk geen oordeel geven over uw rijgeschiktheid, aangezien dit de vertrouwensrelatie tussen patiënt en arts kan schenden. 

Hoe kan ik zelf rijbewijs keuringsarts worden?

Bij Rijbewijsdokter zijn we altijd op zoek naar nieuwe keuringsartsen. Samen zorgen we ervoor dat iedereen veilig en verantwoord de weg op kan gaan. Als keuringsarts bepaalt u zelf uw beschikbaarheid en daarnaast kan het een interessante aanvulling zijn op uw huidige salaris. Meer weten? Bekijk dan: artsen gezocht

Keuringsarts rijbewijs nodig? Maak dan een afspraak bij Rijbewijsdokter!

Bij Rijbewijsdokter maakt u snel en simpel een afspraak voor een keuring bij u in de buurt. Onze keuringsartsen stellen u op uw gemak en beantwoorden graag al uw eventuele vragen. Bel voor meer informatie naar 0852087688.

Keuringsarts rijbewijs - Rijbewijsdokter
Arts rijbewijskeuring - Rijbewijsdokter

Lees hier de reviews van onze klanten!

snel en goed geholpen.
nico portegies
nico portegies
1695284235
goede ontvangsteen vriendelijke arts ,die de tijd neemt en uitleg geeft
Leo v/d broek
Leo v/d broek
1695375768
het CBR heb nadere gegevens opgevraagd bij de dokter , tot nog toe NIKS ontvangen terwijl ze er op zitten te wachtengroet jan schriever
jan schriever
jan schriever
1695052778
Korte wachttijd, Duidelijke vragen en onderzoek . Nu wachten op Conclusie . Dank
Goede functionele keuring.
Aad
Aad
1695454087
Snel en goed geregeld voor afspraak. Prettige keuring.
Rijbewijsdokter stelt nauwkeurig vragen over ieder keuringsverslag dat hij invult en als er vragen door mij over gesteld werden dan gaf hij duidelijk antwoord. Dus alle lof voor de Rijbewijsdokter.
Dick van Dijk
Dick van Dijk
1695725601
Fijne doctor gaf mij een gerust gevoel. mag me zeker de volgende keer weer keuren. groet
Albert Roering
Albert Roering
1695890832
Sneller geholpen dan verwacht, dus prima.
js_loader

Waarom een keuring bij Rijbewijsdokter?

Snel

Vaak kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na de keuring versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwaliteit

Wij werken samen met geregistreerde artsen, die hun werkzaamheden uitvoeren volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

Rijbewijsdokter verzorgt keuringen door heel Nederland. Met onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!