Keuring touringcarchauffeur

Bent u een touringcarchauffeur in Nederland? Dan is de keuring touringcarchauffeur voor u bestemd!

Touringcarchauffeurs moeten zich verplicht om de 5 jaar medisch laten keuren. Dit is belangrijk voor zowel uw eigen veiligheid als die van uw passagiers. Vroeger stond deze keuring bekend als de Medibus keuring. Was alles in orde? Dan ontving u een Medibuspas. Dit document is sinds 2015 vervallen, maar de bijbehorende medische keuring is nog altijd een vereiste voor iedere touringcarchauffeur. 

Na afloop van de keuring ontvangt u een geneeskundige verklaring van de keuringsarts. Hiermee kunt u aantonen dat u aan de gestelde medische eisen van een touringcarchauffeur voldoet. Voor de keuring touringcarchauffeur en nog veel anderen keuringen kunt u terecht bij de Rijbewijsdokter!

Keuring touringcarchauffuer

€ 75

incl. btw

De keuring touringcarchauffeur, wat kan ik verwachten?

Bij de keuring touringcarchauffeur wordt onderzocht of u aan de medische eisen voldoet om dit beroep te mogen uitoefenen. Om dit te kunnen bepalen, wordt er een onderzoek uitgevoerd door een BIG-geregistreerd arts. Deze zal beoordelen of er gezondheidsrisico’s zijn die uw werk als chauffeur kunnen belemmeren. Oordeelt de arts dat alles in orde is? Dan ontvangt u een geneeskundige verklaring. Beide document zijn 5 jaar geldig en dient u aan te kunnen tonen tijdens een controle.

Het onderzoek, wat gaan we doen?

Anamnese:

de arts gaat met u in gesprek over uw medische situatie. Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst.

Bloeddrukmeting:

de arts meet uw bloeddruk, zodat eventuele hoge of lage waardes gesignaleerd kunnen worden.

Oogonderzoek:

uw zicht wordt getest aan de hand van een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

er wordt gekeken of uw urine verhoogde waardes van glucose of eiwit bevat, die op eventuele aandoeningen kunnen duiden.

Lichamelijk onderzoek:

indien de arts dit nodig acht, kan er aanvullend lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd.

LET OP: Dit is geen rijbewijskeuring! De uitslag van dit onderzoek kan om die reden niet gebruikt worden voor de verlenging of aanvraag van een groot rijbewijs.

Hiervoor verwijzen wij u door naar onze keuring groot rijbewijs.

Keuring touringcarchauffeur nodig?

Je kan hier direct online een afspraak maken! Dit kan snel en gemakkelijk via onze planningtool. Kies een locatie, een tijdstip en laat u binnen afzienbare tijd keuren door de Rijbewijsdokter! Liever iemand aan de lijn? Bel dan naar 085 208 7688.

Waarom Rijbewijsdokter?

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Kwalitatief

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.

Gemakkelijk

De artsen van Rijbewijsdokter verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planning tool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Meld u nu aan als taxi chauffeur!