Taxipaskeuring

Bent u taxichauffeur en wilt u een chauffeurskaart aanvragen of verlengen? Dan is deze keuring voor u.

Om het vak van taxichauffeur uit te kunnen oefenen, dient iedere taxichauffeur in Nederland in het bezit te zijn van een chauffeurskaart. Kiwa Register verstrekt de chauffeurskaarten namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Bij het aanvragen of verlengen van de chauffeurskaart vereist Kiwa Register een geneeskundige verklaring. Om deze geneeskundige verklaring te krijgen, moet u medisch gekeurd worden. Voor deze zogeheten taxipaskeuring kunt u bij Rijbewijsdokter terecht.

Wat houdt de taxipaskeuring in?
Het doel van de keuring is om te beoordelen of u het voertuig zelfstandig en veilig kunt besturen. Om eventuele gezondheidsrisico’s in beeld te kunnen brengen, voert de keuringsarts een onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat uit:

Een taxipaskeuring kost €75 inclusief BTW.​
  • Anamnese: het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de Kiwa Register vragenlijst.
  • Bloeddrukmeting.
  • Oogonderzoek d.m.v. een gezichtsveld- en visustest.
  • Urineonderzoek.
  • Eventueel lichamelijk onderzoek.

De uitkomst van deze keuring is een ingevulde geneeskundige verklaring u kunt indienen bij Kiwa Register ter aanvraag of verlenging van uw chauffeurskaart.

Taxipaskeuring nodig?
Maak direct een afspraak op de door u gewenste locatie en tijdstip via onze online planningstool of telefonisch via 0638432767.

Waarom Rijbewijsdokter.nl?
Kwalitatief: Rijbewijsdokter werkt uitsluitend met gecertificeerde keuringsartsen.  
Snel: Doordat wij wekelijks keuringen uitvoeren kunt u vaak al binnen een aantal dagen terecht bij een keuringsarts en hoeft u niet weken te wachten op een afspraak. Dit versnelt het proces aanzienlijk.
Gemakkelijk: u kunt 24/7 online bij ons een afspraak maken via onze gebruiksvriendelijke planningstool.