Hoe lang is een rijbewijskeuring geldig - Rijbewijsdokter

Hoe lang is een rijbewijskeuring geldig? Het recept van de Rijbewijsdokter.

 

Hoe lang is een rijbewijskeuring geldig? Een makkelijke vraag, zou u denken. Toch is er geen eenduidig antwoord op te geven. Tenminste, niet zonder uitleg. Allereerst is het van belang om de aard van uw rijbewijskeuring te achterhalen. In Nederland kunnen mensen zich om verschillende redenen laten keuren. Zo kan de leeftijd, het beroep of de medische situatie van een persoon een aanleiding zijn voor een medische keuring. Bij Rijbewijsdokter maken we onderscheid tussen vier specifieke keuringen: 

  • De rijbewijskeuring ouderen (B/E) 75+
  • De keuring groot rijbewijs
  • De medische keuring taxipas
  • De Keuring Surinaams rijbewijs

Hoe lang blijft een medische keuring senioren rijbewijs geldig?

Hoe lang een rijbewijskeuring geldig is, hangt af van de keuring die u wilt laten uitvoeren. De senioren rijbewijskeuring is bedoeld voor mensen die 75 jaar of ouder zijn. Heeft u deze leeftijd bereikt en wilt u een rijbewijs verlengen of aanvragen, dan moet u zich medisch laten keuren. Vooraf aan de keuring vult u een gezondheidsverklaring in. Na het invullen ontvangt u een keurformulier, dat u moet meenemen naar uw rijbewijskeuring.

De arts neemt het keurformulier samen met u door, hierna kan de keuring beginnen. Na afloop versturen wij uw keuringsverslag digitaal naar het CBR via Zorgdomein. Is alles in orde? Dan ontvangt u een positief besluit dat 1 jaar geldig is. Met dit besluit kan uw rijbewijs verlengd worden. Vervalt de geldigheid, dan moet u zich opnieuw medisch laten keuren.

De Keuring Surinaams rijbewijs wordt op vrijwel identieke wijze uitgevoerd. Het enige verschil is dat de keurend arts na afloop direct een besluit kan overhandigen. Dit document is tevens een 1 jaar geldig. 

Hoe lang blijft een rijbewijskeuring groot rijbewijs geldig?

Op de vraag hoe lang een groot rijbewijskeuring geldig blijft, luidt een ander antwoord. Chauffeurs die hun rijbewijs C of D willen verlengen, moeten zich om de vijf jaar medisch laten keuren. Daarnaast moet dit onderzoek uitgevoerd worden door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Is de chauffeur in staat om veilig en zelfstandig een voertuig te besturen? Dan ontvangt deze een positief besluit van het CBR. Dit besluit heeft, indien deze wordt afgegeven voor de verlenging van het rijbewijs, een geldigheid van 1 jaar. Wanneer het besluit wordt afgegeven in het kader van een nog af te leggen examen, dan is deze 3 jaar geldig.

Als u touringcarchauffeur bent of wilt worden, dan heeft u naast de keuring een geneeskundige verklaring nodig. Deze wordt na de keuring afgegeven. De verklaring vervangt de oude medibuspas. Wilt u graag een groot rijbewijskeuring laten uitvoeren door Rijbewijsdokter? Neem dan contact met ons op of maak direct online een afspraak!

Hoe lang is een rijbewijskeuring taxipas geldig?

Hoe lang is een rijbewijskeuring  taxipas geldig? De laatste vraag die een antwoord vereist. Taxichauffeurs in Nederland moeten beschikken over een geldige chauffeurskaart. Deze kaarten worden uitgegeven door de instantie Kiwa. Bij de aanvraag van een taxipas moet men drie documenten kunnen aantonen: een vakbekwaamheidsdiploma, een Verklaring Omtrent Gedrag en, u raadt het al, een Geneeskundige Verklaring Taxi. Om de laatstgenoemde te ontvangen, moet er een medische keuring uitgevoerd worden. Ook voor deze medische keuring taxi kunt u bij Rijbewijsdokter terecht. De Geneeskundige Verklaring Taxi is slechts 4 maanden geldig. Het is dan ook zaak dat u op tijd begint met de aanvraag van uw taxipas. 

Wanneer moet ik me laten keuren?

De laatste paar jaar is de wachttijd bij het CBR flink toegenomen. Wij van Rijbewijsdokter adviseren u dan ook om op tijd een medische keuring te laten uitvoeren. Als vuistregel hanteren wij hier een periode van 3 of 4 maanden voor het verloop van uw rijbewijs. Via onze planningtool maakt u gemakkelijk online een afspraak. Vragen over hoe lang een medische keuring rijbewijs geldig blijft? Neem dan contact met ons op! Wij staan u graag te woord en helpen u veilig op weg!

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer