Keuringsarts voor groot rijbewijs - Rijbewijsdokter

Keuringsarts voor groot rijbewijs

Zoekt u een keuringsarts voor uw groot rijbewijs? Omdat u een nieuw rijbewijs wilt aanvragen of er een verlenging aankomt? Zoek dan niet verder! De professionele keuringsartsen van Rijbewijsdokter staan elke dag klaar om ook uw rijbewijskeuring te doen.

Als bus- of vrachtwagenchauffeur moet u tenslotte alert zijn, oog hebben voor de omgeving en kunnen inspelen op onverwachte gebeurtenissen. Het periodiek testen van deze dingen is dan ook van groot belang. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw passagiers en medeweggebruikers.

Wat heeft u nodig voor de keuring groot rijbewijs?

Bij de groot rijbewijskeuring beoordeelt de arboarts of u veilig een voertuig kunt besturen. Dit wordt gedaan aan de hand van een onderzoek. Hierbij kunnen gezondheidsrisico’s gesignaleerd worden die u mogelijk belemmeren tijdens het rijden.

Er zijn een aantal dingen die u mee moet nemen naar de keuring groot rijbewijs:

  • Uw huidige rijbewijs als legitimatie;
  • Uw ZorgDomein-code, waarmee de keuringsarts uw resultaten online naar het CBR kan doorsturen;
  • Indien van toepassing uw bril of lenzen;
  • Een potje urine;
  • Eventueel een medicatieoverzicht.

 

Onze artsen werken allemaal met ZorgDomein. Dit is het grootste Nederlandse platform voor communicatie tussen artsen en specialisten. Wanneer de arts de keuringsresultaten via ZorgDomein verstuurt, komen de resultaten van de keuring direct binnen bij het CBR. Hierdoor ontvangt u sneller het besluit.

Keuringsarts voor groot rijbewijs: de gezondheidsverklaring verkrijgen

Het makkelijkst en snelst vult u de Gezondheidsverklaring digitaal in via ‘Mijn CBR’ op de website van het CBR. U logt op deze site in met uw DigiD. Lukt digitaal invullen niet, dan kan het eventueel ook op papier. In sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om dit bij de gemeente te doen.

Gebruik bij een online verklaring altijd de website van het CBR en geen andere aanbieders. U betaalt bij andere sites namelijk altijd meer. En vervolgens moet u alsnog naar de website van het CBR om de daadwerkelijke verklaring in te vullen.

Hoelang is een gezondheidsverklaring groot rijbewijs geldig?

Vanaf het moment dat u een positief besluit van het CBR heeft ontvangen, is deze een jaar geldig. Mocht er dus onverhoopt vertraging optreden in het proces, dan heeft u alsnog een jaar de tijd om de medische keuring te ondergaan. Uiteraard mag u in de tussentijd niet de weg op met een verlopen rijbewijs.

Keuringsarts voor groot rijbewijs nodig? Plan uw afspraak!

Bent u toe aan een verlenging van uw groot rijbewijs? Plan uw keuring dan direct in op onze website! Wij hebben in de meeste gevallen al binnen een paar dagen plek. Ook als het gaat om een seniorenkeuring, taxikeuring of een keuring voor de verlenging van uw Surinaams rijbewijs, hebben wij op korte termijn ruimte.

Plan uw keuring eenvoudig zelf in via onze handige planningstool! Maakt u liever telefonisch een afspraak? Dan kan ook, bel ons dan op 085 208 7688.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Google-Beoordeling
4.5
js_loader