Rijbewijs verlengen bij 75 jaar: een stappenplan - Rijbewijsdokter

Rijbewijs verlengen bij 75 jaar: een stappenplan

Uw rijbewijs verlengen bij 75 jaar? Een stappenplan komt dan goed van pas. U bent 75 geworden en moet voor het eerst uw rijbewijs verlengen met een medische keuring. Dit is een andere procedure dan u gewend bent! Kon u vroeger gewoon naar het gemeentehuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen, nu komen hier wat extra stappen bij kijken. Uw rijbewijs verlengen bij 75 jaar: wij helpen u graag met een stappenplan.

Rijbewijsdokter maakt de procedure graag overzichtelijk voor u. Met behulp van een stappenplan leggen we u precies uit waarmee u rekening moet houden bij het verlengen van uw 75+ rijbewijs!

Rijbewijs verlengen bij 75 jaar: een stappenplan

Bent u 75 jaar of ouder, dan heeft u een Gezondheidsverklaring en medische seniorenkeuring nodig voor het verlengen van uw rijbewijs.

De Gezondheidsverklaring vult u digitaal in. Hiervoor gaat u naar de website van het CBR, waar u inlogt met uw DigiD en de verklaring direct verstuurt. Het CBR beoordeelt deze, waarna u een afspraak maakt voor een medische keuring.

U kiest zelf waar u deze keuring laat doen, dat kan bijvoorbeeld bij Rijbewijsdokter. Wij voeren keuringen uit door het hele land en u kunt in de meeste gevallen al binnen een paar dagen terecht.

Via het landelijke systeem ZorgDomein sturen wij de resultaten van uw keuring snel en efficiënt naar het CBR. Binnen enkele weken tot maanden ontvangt u van hen een besluit over de verlenging van uw rijbewijs.

Is dit besluit positief? Dan kunt u nu een afspraak maken bij de gemeente voor de aanvraag van uw nieuwe rijbewijs. Bij veel gemeenten kunt u de verlenging ook digitaal regelen.

Zo ziet de medische keuring rijbewijs eruit

Een medische keuring is dus een van de stappen in de verlengingsprocedure voor 75+. Wat doet de keuringsarts precies tijdens dit onderzoek?

De arts bespreekt altijd uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de Gezondheidsverklaring. Uw bloeddruk wordt gemeten en de arts test uw ogen. Ook uw urine wordt gecontroleerd. Daarnaast voert de arts lichamelijk onderzoek uit om uw bewegingsapparaat te controleren. Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze aan het eind van het onderzoek stellen.

Waarom urine mee naar keuring rijbewijs?

Misschien bent u verrast dat u een potje urine moet meenemen naar de keuring. Maar dit is een belangrijk onderdeel van het onderzoek. De urine wordt namelijk gecontroleerd op stoffen die hier niet in thuishoren. Hiermee kan bijvoorbeeld eventuele suikerziekte worden aangetoond die nog niet ontdekt is.

Hoelang van tevoren rijbewijs 75 jaar aanvragen?

Aangezien u meerdere stappen moet doorlopen en het enkele maanden kan duren voor dit allemaal is afgerond, is het slim om ruim op tijd met de procedure te beginnen.

Het CBR raadt zelf aan om drie tot vier maanden voor uw rijbewijs verloopt al de Gezondheidsverklaring in te vullen, om vervolgens de rest van de stappen te doorlopen.

Wat kost een rijbewijskeuring 75+?

De kosten voor de rijbewijskeuring verschillen per aanbieder. Ze zijn hierbij wel gebonden aan een landelijk vastgesteld maximum. Rijbewijsdokter hanteert gunstige tarieven voor alle keuringen.

Rijbewijs verlengen 75 jaar – stappenplan gecheckt? Boek dan nu!

Plan uw seniorenrijbewijskeuring meteen via onze gebruiksvriendelijke planningstool! Al onze keuringen worden verzorgd door BIG-geregistreerde rijbewijskeuringsartsen. Zij werken volgens alle officiële richtlijnen, waaronder de Regeling eisen geschiktheid 2000. Deze regeling bepaalt aan welke eisen bestuurders moeten voldoen om te mogen deelnemen aan het verkeer.

Kiest u voor Rijbewijsdokter, dan kiest u dus voor een eersteklas keuring. En dat altijd bij u in de buurt!

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Google-Beoordeling
4.5
js_loader