Wat houdt een medische keuring voor rijbewijs in - Rijbewijsdokter

Wat houdt een medische keuring voor rijbewijs in?

Wat houdt een medische keuring voor het rijbewijs in? Er zijn verschillende situaties waarin een keuringsarts een medische keuring voor het rijbewijs uitvoert. Zo wordt iedereen die 75 jaar wordt gekeurd, iedereen die zijn rijbewijs D of E wil halen, en examenkandidaten die op hun gezondheidsverklaring ‘ja’ antwoorden op een van de gezondheidsvragen.

Maar wat houdt een medische keuring voor het rijbewijs precies in? Wij leggen het aan u uit.

Onderdelen van de medische keuring: Wat houdt een medische keuring voor rijbewijs in?

Voordat u de medische keuring ondergaat, vult u een Gezondheidsverklaring in. Daarna maakt u een afspraak voor een keuring. De medische keuring bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De keuringsarts neemt het keuringsformulier met u door.
  • U bespreekt de met ‘ja’ beantwoorde vragen op uw gezondheidsverklaring.
  • De arts meet uw ogen.
  • Uw bloeddruk wordt gemeten.
  • De arts controleert uw urine op de aanwezigheid van suiker.
  • Er wordt lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat verricht.
  • De arts neemt eventuele medicatie met u door.
  • U bespreekt eventuele vragen.

Op basis van deze informatie bepaalt de arts of u al dan niet in staat bent om nog auto te rijden.

Waarom urineonderzoek bij rijbewijskeuring?

Een van de onderdelen van de medische keuring is urineonderzoek. U vraagt zich misschien af waarom dat gebeurt en wat we dan precies onderzoeken. Voor dit urineonderzoek neemt u een potje urine mee naar de keuring. Wij testen dit op de aanwezigheid van glucose, dat kan duiden op suikerziekte.

Locaties voor de medische keuring

Waar kunt u een medische keuring doen? Dat kan op allerlei locaties in Nederland, zeker als u gebruikmaakt van de medische keuringen van Rijbewijsdokter. Onze artsen verzorgen keuringen door heel Nederland. Via onze gebruiksvriendelijke planningstool maakt u snel en gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt!

Medische keuring zonder onvoorziene kosten

Als u uw medische keuring laat uitvoeren door onze artsen, profiteert u van een keuring op maat, zonder onvoorziene kosten. In onze tarieven zijn onder andere de keuring, het invullen van keuringsverslagen (ongeacht de hoeveelheid) en het achteraf invullen van verschillende vragen vanuit het CBR inbegrepen. 

Daarnaast versturen wij uw keuringsverslag digitaal naar het CBR via ZorgDomein. Bekijk direct onze actuele tarieven

Indienen keuring via ZorgDomein

ZorgDomein is het grootste Nederlandse platform voor communicatie tussen artsen en specialisten. Ook onze keuringsartsen maken gebruik van dit platform om uw keuring te versturen. Dit zorgt ervoor dat uw keuring sneller binnen is bij het CBR, zij de gegevens sneller kunnen verwerken en u sneller uw besluit ontvangt. 

Niet alle keuringsartsen werken met ZorgDomein, terwijl dit wel een groot voordeel is voor u als klant. Laat uw keuring uitvoeren door Rijbewijsdokter om zeker te weten dat de keuring in ZorgDomein wordt verwerkt en u zo snel mogelijk uw uitslag ontvangt!

Rijbewijsdokter werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de Regeling eisen geschiktheid 2000.

Geldigheid keuring na 75 jaar

Wanneer u 75 jaar wordt, moet u medisch gekeurd worden om uw rijbewijs te verlengen. U vraagt zich misschien af hoe lang uw rijbewijs hierna geldig is. Na het goed doorstaan van deze keuring, ontvangt u een rijbewijs voor vijf jaar. Vervolgens moet u de keuring elke vijf jaar herhalen. Het rijbewijs wordt alleen verlengd als u hiervoor medisch geschikt bent.

Geldigheid medische keuring groot rijbewijs

Ook als u een medische keuring ondergaat voor uw groot rijbewijs, is de keuring vijf jaar geldig. U moet dus elke vijf jaar opnieuw een keuring ondergaan. Een Arbo keuringsarts dient deze groot rijbewijs-keuring uit te voeren. Bent u touringcarchauffeur, dan moet u ook een ingevulde gezondheidsverklaring meenemen naar de keuring. Plan ook uw keuring groot rijbewijs bij Rijbewijsdokter!

Medische keuring rijbewijs aanvragen

Heeft u antwoord op de vraag “Wat houdt een medische keuring rijbewijs in?” en wilt u direct uw keuring aanvragen? Plan de medische keuring voor uw rijbewijs dan meteen bij Rijbewijsdokter!

Of u nu een rijbewijskeuring voor ouderen, keuring groot rijbewijs, medische keuring taxi, keuring Surinaams rijbewijs of een keuring touringcarchauffeur nodig heeft, onze gekwalificeerde artsen doen het allemaal.

Maak eenvoudig een afspraak op onze website op de locatie en het tijdstip van uw voorkeur. Keuringen zijn overal in Nederland te reserveren! Maakt u liever telefonisch een afspraak? Bel ons dan op 085 208 7688. In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer