Arboarts rijbewijskeuring - Rijbewijsdokter

Arboarts rijbewijskeuring

Een arboarts voert de rijbewijskeuring uit voor een bus- of vrachtwagenrijbewijs. Voor een particuliere rijbewijskeuring kunt u ook terecht bij een huisarts (meestal niet bij uw eigen, maar wel bij een andere) of basis keuringsarts. Keuringen voor het groot rijbewijs mogen alleen uitgevoerd worden door een bedrijfs- of arboarts.

Het lijkt hierdoor misschien extra ingewikkeld om een arboarts voor de rijbewijskeuring te vinden, maar dat hoeft niet! Zo kunt u onder andere terecht bij de professionele keuringsartsen van Rijbewijsdokter. Ook voor uw groot rijbewijskeuring!

Wat doet een arboarts rijbewijskeuring?

De keuring bij de arboarts bestaat uit een aantal vaste onderdelen. U kunt de volgende checks verwachten tijdens uw afspraak:

  • Anamnese: de arts bespreekt uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde Gezondheidsverklaring.
  • Meting van de bloeddruk: uw bloeddruk wordt gemeten om te controleren op hoge of lage waardes.
  • Oogonderzoek: de arts test uw ogen door middel van een gezichtsveld- en visustest.
  • Urineonderzoek: uw urine wordt gecontroleerd op stoffen die hier niet in thuishoren. Hiermee kan eventuele suikerziekte worden aangetoond.
  • Lichamelijk onderzoek: de arts voert ook lichamelijk onderzoek uit om uw bewegingsapparaat te controleren.

Tot slot bespreekt u uw vragen met de arts. Na de keuring worden uw resultaten digitaal naar het CBR gestuurd, dat u vervolgens een positief of negatief besluit toekent.

Voor welke rijbewijzen is een keuring nodig?

Niet iedereen hoeft een medische keuring te ondergaan bij het aanvragen of verlengen van het rijbewijs. Dit geldt alleen voor particuliere bestuurders van 75 jaar en ouder en voor beroepschauffeurs.

Het CBR verwijst u door naar een arbodienst of bedrijfsarts als u een van de volgende rijbewijzen wilt aanvragen of verlengen:

  • vrachtauto (C of C1);
  • vrachtauto (C of C1) met aanhanger (E);
  • bus (D of D1);
  • bus (D of D1) met aanhanger (E).

Welke artsen keuren voor het CBR?

Waar vindt u een arbokeuringsarts? Veel mensen verwachten dat ze hiervoor bij hun eigen huisarts terechtkunnen. Officieel mag dit wel voor seniorenkeuringen, maar veel huisartsen voeren geen keuringen uit bij eigen patiënten, om de vertrouwensrelatie niet in gevaar te brengen. Uw huisarts kan u voor de ouderenkeuring wel doorverwijzen naar een andere huisarts, of u zoekt zelf een keuringsarts.

Voor de keuring groot rijbewijs kunt u terecht bij de bedrijfsarts of een arboarts. Wanneer er geen bedrijfsarts is, of u deze arts liever niet bezoekt, mag u ook zelf een arbokeuringsarts zoeken. Wil u snel gekeurd worden, zonder de hoofdprijs te betalen? Kies dan voor een keuring bij Rijbewijsdokter.

U kunt in de meeste gevallen al binnen een paar dagen terecht. En aangezien de hele verlengingsprocedure al snel enkele maanden in beslag neemt, is op tijd beginnen erg belangrijk.

Onze keuringsartsen zijn allemaal BIG-geregistreerd. Ook werken ze volgens de Regeling eisen geschiktheid 2000. Hierin staan alle eisen vermeld over de lichamelijke en geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te mogen besturen.

Boek direct uw afspraak bij een arboarts voor een rijbewijskeuring

Heeft u een medische keuring nodig voor uw nieuwe C- of D-rijbewijs? Plan deze dan direct in bij een van onze arboartsen met behulp van onze handige planningstool! U kunt vaak al binnen een paar dagen terecht op een van de locaties in het land.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Google-Beoordeling
4.5
js_loader