Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs - Rijbewijsdokter

Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs?

“Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs?” is een vraag die wij regelmatig horen. Wilt u bijvoorbeeld uw rijbewijs B verlengen en bent u 75 jaar geworden? Moet u een keuring ondergaan om medische redenen? Of staat u op het punt uw examen voor het D of E rijbewijs te doen? Dan moet u medisch gekeurd worden. 

Op basis van deze keuring bepaalt de arts of u lichamelijk en mentaal gezond genoeg bent om een voertuig te besturen. Maar waar vindt u een arts die deze keuring kan doen?

Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs?

Bij Rijbewijsdokter voeren wij al deze medische keuringen uit, op verschillende locaties in het hele land. Welke locatie u ook kiest, al onze artsen zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij ZorgDomein.

Dit heeft een groot voordeel. Via ZorgDomein versturen wij uw uitslag razendsnel digitaal naar het CBR. Het CBR bepaalt op basis van uw keuringsuitslag of u rijgeschikt bent. Door te werken met ZorgDomein krijgt u dan ook snel uitsluitsel over uw rijgeschiktheid.

Let op: Heeft u een ZD-code? Neem deze dan mee. De rijbewijskeuring kan hiermee digitaal ingediend worden! U vindt deze code in uw verwijsbrief.

Welke artsen keuren voor het CBR?

Wanneer u een medische keuring moet ondergaan, ontvangt u van het CBR een verwijsbrief. U mag zelf bepalen welke keuringsarts u de keuring laat afnemen. U vindt de verwijsbrief als u inlogt bij Mijn CBR.

Naar aanleiding van de algemene medische keuring verwijst het CBR u soms door naar een specialist voor nader onderzoek. Voorbeelden van specialisten waar naar doorverwezen kan worden, zijn een neuroloog, psychiater, cardioloog, internist, longarts, vaatchirurg, specialist ouderengeneeskunde of oogarts.

Waar vind ik een keuringsarts voor het rijbewijs die werkt met ZorgDomein?

Alle keuringsartsen die voor ons werken, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Na iedere keuring komt de gevraagde informatie via dit landelijke zorgsysteem meteen binnen bij het CBR. Zo kunnen zij sneller beoordelen of u veilig de weg op kunt. Kies dus bij voorkeur een keuringsarts die met ZorgDomein werkt, zodat u zo snel mogelijk uw uitslag ontvangt.

Rijbewijskeuring bij de huisarts

Zoekt u een arts voor uw medische keuring? Dan kunt u uw huisarts advies vragen over welke arts u hiervoor gaat bezoeken. Uw huisarts doet deze keuring meestal niet zelf, om de vertrouwensrelatie te beschermen.

Voor een bus- of vrachtwagenrijbewijs moet een bedrijfsarts of arboarts de keuring doen. Ook hiervoor maakt u snel en makkelijk een afspraak bij Rijbewijsdokter!

Wat doet een keuringsarts CBR?

Heeft u een keuringsarts gevonden, dan doorloopt u een aantal stappen:

  1. U vult uw gezondheidsverklaring in (digitaal of op papier).
  2. U plant de keuring in.
  3. De arts verstuurt het keuringsrapport via ZorgDomein naar het CBR.
  4. U ontvangt het besluit en kunt bij een positief besluit uw rijbewijs aanvragen of verlengen bij de gemeente.

Let op: om te voorkomen dat u tijdelijk zonder rijbewijs zit, begint u bij voorkeur drie tot vier maanden voor uw rijbewijs afloopt met deze stappen. Bij grote drukte kan de responstijd van het CBR namelijk langer zijn.

Rijbewijskeuring keuringslocaties Rijbewijsdokter

U mag zelf kiezen bij welke keuringsarts u de medische keuring doet. Dan is het natuurlijk wel zo prettig om een keuringslocatie in de buurt te vinden! Rijbewijsdokter heeft voor alle rijbewijskeuringen locaties in het hele land. Zo kunt u voor uw keuring terecht bij onze artsen in Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland.

Direct een keuring inplannen

Als u zocht op “Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs?”, dan heeft u het antwoord inmiddels gevonden! Plan direct uw keuring in op een van onze locaties. U kunt vaak al binnen een paar dagen terecht.En omdat onze artsen zijn aangesloten bij ZorgDomein, wacht u ook nooit lang op bericht van het CBR. Rijbewijsdokter wil het keuringsproces voor u inzichtelijk, toegankelijk en laagdrempelig maken. Met een open en heldere communicatie begeleiden wij u door elke stap. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer