Gezondheidsverklaring voor klein vaarbewijs - Rijbewijsdokter

Gezondheidsverklaring voor klein vaarbewijs

De gezondheidsverklaring klein vaarbewijs heeft u nodig als u een klein vaarbewijs wilt aanvragen. Met een klein vaarbewijs mag u varen op rivieren, kanalen en meren. Daarnaast mag u met dit bewijs de Gouwzee op.

In tegenstelling tot het rijbewijs is het klein vaarbewijs onbeperkt geldig. U hoeft het dus maar één keer aan te vragen, het hoeft niet verlengd te worden. Uitzondering hierop is in het geval van een medische beperking. Is hier sprake van, dan legt het CBR soms wel een beperkte geldigheid op.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig voor het vaarbewijs? 

Voor het verkrijgen van een klein vaarbewijs moet u voldoen aan de keuringseisen voor de binnenvaart. Deze eisen hebben betrekking op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Eventuele gezondheidsrisico’s kunnen tenslotte een potentieel gevaar vormen tijdens het varen. Voor uzelf en voor anderen op het water. 

Wie een aanvraag indient voor zijn eerste vaarbewijs moet dan ook een gezondheidsverklaring recreatievaart invullen, om aan te kunnen tonen dat hij of zij mentaal en fysiek gezond is. Als u alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, voldoet u aan de medische eisen voor het klein vaarbewijs. De gezondheidsverklaring dient u in bij het CBR. Deze instantie bepaalt vervolgens of u geschikt bent om zelfstandig te varen.

Wat moet u invullen bij de gezondheidsverklaring klein vaarbewijs?

Op de gezondheidsverklaring beantwoordt u allerlei vragen over uw geestelijke en lichamelijke gezondheid met ‘ja’ of ‘nee’. Denk hierbij aan vragen als “Heeft u een verminderd gezichtsvermogen van één of beide ogen, zelfs als u gebruikmaakt van een bril of contactlenzen?” en “Heeft u een lichamelijke beperking waardoor het normale gebruik van een arm, hand, been of voet niet mogelijk is?”

Bij de meeste mensen volstaat de gezondheidsverklaring. Maar vult u bij een van deze vragen ‘ja’ in? Dan bestaat de kans dat het CBR, naast de gezondheidsverklaring, een geneeskundige verklaring van u vraagt. Voor deze verklaring moet een keuringsarts u medisch keuren. Bij Rijbewijsdokter kunt u altijd snel terecht voor deze klein vaarbewijs keuring!

Medische keuring nodig voor klein vaarbewijs? Boek nu!

Heeft u uw examen gehaald en de gezondheidsverklaring ingevuld? En staat nu alleen de medische keuring klein vaarbewijs nog in de weg van heerlijke dagen op het water? Boek deze dan zo snel mogelijk bij Rijbewijsdokter! Onze keuringsartsen staan op allerlei locaties in het land klaar om u binnen een paar dagen te keuren.

De artsen van Rijbewijsdokter werken allemaal met ZorgDomein. Via dit landelijke communicatiesysteem voor de zorg sturen zij uw keuringsresultaten rechtstreeks naar het CBR. Op die manier kan het CBR snel een beslissing nemen over het al dan niet toekennen van het vaarbewijs.

Plan uw afspraak makkelijk en snel via onze gebruiksvriendelijke planningstool. Heeft u nog vragen of maakt u de afspraak liever telefonisch? Bel dan met onze klantenservice op 085 208 7688, wij helpen u graag.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer