Keuringsarts voor rijbewijs via ZorgDomein - Rijbewijsdokter

Keuringsarts voor rijbewijs via ZorgDomein

Werkt een keuringsarts voor het rijbewijs met ZorgDomein? Dan weet u zeker dat uw keuringsresultaten snel en veilig bij het CBR aankomen. ZorgDomein is namelijk een landelijk, digitaal systeem dat artsen en specialisten helpt met het vinden, kiezen en regelen van allerlei zaken omtrent zorg. Het platform verbindt zorgprofessionals met elkaar en met hun patiënten/klanten.

Alle artsen die keuringen uitvoeren bij Rijbewijsdokter zijn aangesloten bij ZorgDomein. Het versturen van uw keuringsresultaten via ZorgDomein zorgt ervoor dat uw keuring sneller binnen is bij het CBR. Dit stelt het CBR op zijn beurt in staat om uw gegevens sneller te verwerken. Met als gevolg dat u sneller uw besluit ontvangt. 

Waar vind ik een keuringsarts voor mijn rijbewijs?

U mag zelf een keuringsarts zoeken voor uw rijbewijskeuring. Als het gaat om een ouderenkeuring mag dit een huisarts zijn (meestal niet uw eigen), maar ook een arts van een zelfstandige keuringsinstantie. 

Wanneer u een keuring nodig heeft voor uw werk, zoals een keuring groot rijbewijs of een taxikeuring, moet u hiervoor een bedrijfs- of arboarts bezoeken. Dit kan natuurlijk een arts zijn vanuit het bedrijf, maar u mag ook zelf een arboarts zoeken. Ook Rijbewijsdokter heeft arboartsen in dienst die deze keuringen uitvoeren.

Als u zelf op zoek gaat naar een arts voor uw rijbewijskeuring, is het altijd verstandig om te kiezen voor een keuringsarts rijbewijs met ZorgDomein. Dat geldt namelijk niet voor alle keuringsartsen in Nederland. Kiest u een arts die deze aansluiting niet heeft, dan kan het langer duren voor u uw keuringsbesluit ontvangt.

Welke keuringsartsen rijbewijs werken met ZorgDomein?

ZorgDomein is het grootste digitale en onafhankelijke zorgplatform van Nederland. Bijna alle huisartsen, ziekenhuizen, zelfstandige behandelklinieken en laboratoria in Nederland maken gebruik van dit systeem. Ook veel keuringsartsen zijn hierbij aangesloten, maar dus niet allemaal. 

Wilt u weten of een keuringsarts rijbewijs met ZorgDomein werkt? Dan kunt u dat het beste aan de arts zelf vragen. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon een keuring plannen bij Rijbewijsdokter. Dan weet u zeker dat uw arts professioneel met uw keuringsgegevens omgaat en deze na de keuring snel via ZorgDomein naar het CBR stuurt.

Vergeet niet om uw bericht met ZD-code(s) en identiteitsbewijs mee te nemen naar de keuring. Hiermee kan de arts uw documenten digitaal invullen en versturen.

Als uw arts het formulier digitaal instuurt, dan krijgt u als klant hiervan een kopie die u kunt inzien in uw klantenportaal op mijn.cbr.nl. U kunt hier inloggen met uw DigiD.

Hoe krijgt u een ZD-keuringscode?

Om uw keuringsresultaten via ZorgDomein te kunnen versturen, heeft u een persoonlijke ZD-keuringscode nodig. Deze code vindt u in de verwijsbrief die u per post van het CBR heeft ontvangen of digitaal via mijn CBR.

Bent u uw code kwijt? Neem dan geen contact op met ZorgDomein, want deze organisatie kan de code niet voor u opzoeken. Het CBR kan u waarschijnlijk wel verder helpen, zij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 088 227 77 00. Soms is de brief met ZD-keuringscode ook in te zien op mijn.cbr.nl.

Waarom mag een keuring niet door de eigen huisarts verricht worden?

U heeft misschien weleens gehoord dat u niet bij uw eigen huisarts terecht kunt voor een rijbewijskeuring. Dat is in de meeste gevallen inderdaad juist, al is het officieel wel toegestaan. Een huisarts mag geen oordeel geven over de rijgeschiktheid van patiënten. Dit moet worden overgelaten aan een onafhankelijke arts. Wel mag uw huisarts voor een rijbewijskeuring, op basis van gerichte vragen en met uitdrukkelijke toestemming van u als patiënt, feitelijke medische informatie verstrekken aan het CBR. Om deze reden kiezen de meeste huisartsen ervoor om hun eigen patiënten niet te keuren. 

U kunt daarom uw keuring plannen bij Rijbewijsdokter, een onafhankelijke keuringsinstantie. Wel zo makkelijk!

Wat kost een rijbewijskeuring?

Een rijbewijskeuring kost niet overal hetzelfde. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft wel een maximumtarief vastgesteld voor rijbewijskeuringen door een keurend arts. Artsen mogen dus nooit meer dan dit tarief voor de keuring in rekening brengen, maar wel minder.

Om die reden kunnen er best grote verschillen zitten in de bedragen die keuringsartsen en -instanties factureren. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de bestede keuringstijd en de indirect benodigde tijd voor de voorbereiding en het schrijven van het keuringsrapport. 

Bij de keuringen van Rijbewijsdokter zijn onder andere de keuring zelf en het invullen van alle keuringsverslagen inbegrepen. Ook het achteraf invullen van verschillende vragen vanuit het CBR valt binnen het standaardtarief. Daarnaast versturen wij uw keuringsverslag altijd digitaal naar het CBR via ZorgDomein. Bij Rijbewijsdokter staan we voor een keuring op maat, zonder onvoorziene kosten!

  • Digitaal verzonden via ZorgDomein
  • Alle prijzen zijn inclusief 21% btw
  • Lid van Vivium Services? Dan krijgt u 10% korting op uw rijbewijskeuring!
  • Betaling met pin mogelijk

Na de keuring

Na afloop van de keuring stuurt de arts uw resultaten naar het CBR, dat vervolgens een besluit neemt over de aanvraag of verlenging van uw rijbewijs. Is dit besluit positief, dan kunt u een afspraak maken bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Hier dient u de aanvraag of verlenging in, samen met een recente pasfoto, en ontvangt u meestal al binnen een week uw (nieuwe) rijbewijs.

In veel gemeenten is het tegenwoordig ook mogelijk om deze aanvraag digitaal te doen. U stuurt dan alle informatie in via de website van de RDW, waarna u het rijbewijs binnen een paar dagen bij de gemeente kunt afhalen. Om te controleren of een digitale aanvraag ook bij uw gemeente mogelijk is, kijkt u op de website van de gemeente.

Boek direct bij een keuringsarts rijbewijs met ZorgDomein

Wilt u er zeker van zijn dat uw rijbewijskeuring via ZorgDomein wordt verstuurd? Zodat u profiteert van een snelle afhandeling en u uw besluit zo snel mogelijk binnen heeft? Kies dan voor een keuring bij Rijbewijsdokter!

U kunt bij ons meestal al binnen een paar dagen terecht, of het nu gaat om een seniorenkeuring, een beroepskeuring voor taxi of groot rijbewijs of een keuring voor de verlenging van uw Surinaams rijbewijs. 

Wij bieden onze dienstverlening aan op verschillende locaties in Nederland. Kom bijvoorbeeld langs op ons hoofdkantoor in Almere of op een van de andere locaties in Nederland, waaronder Apeldoorn, Breda, Rotterdam en Maastricht. Een rijbewijskeuring is in de meeste gevallen dus bij u in de buurt en snel geregeld!

Al onze keuringsartsen zijn BIG-geregistreerd. Ook werken ze volgens de Regeling eisen geschiktheid 2000 (REG2000). Hierin staan de eisen vermeld met betrekking tot de lichamelijke en geestelijke geschiktheid om motorrijtuigen te mogen besturen. 

Rijbewijsdokter streeft ernaar om het keuringsproces zo inzichtelijk, toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te maken. We begeleiden u door elke stap met een open en heldere communicatie.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer