Medische keuring voor touringcarchauffeur - Rijbewijsdokter

Medische keuring voor touringcarchauffeur

Als touringcarchauffeur is het verplicht om elke vijf jaar de medische keuring touringcarchauffeur te doorlopen. Het is tenslotte essentieel dat u geestelijk en lichamelijk gezond blijft om uw eigen veiligheid en die van uw passagiers te garanderen.

Voorheen de Medibus-keuring

Deze keuring stond vroeger bekend als de Medibus-keuring. Wanneer alles in orde was, ontving u een Medibuspas. Dit document is per 1 januari 2015 komen te vervallen, maar de vijfjaarlijkse bijbehorende keuring is nog steeds een vereiste voor iedere touringcarchauffeur.

Wat is de medische keuring touringcarchauffeur?

Bij de keuring touringcarchauffeur onderzoekt een BIG-geregistreerd arts of u aan de medische eisen voldoet om dit beroep te mogen uitoefenen. De arts beoordeelt of er gezondheidsrisico’s zijn die uw werk als chauffeur mogelijk belemmeren. 

Hoe komt u aan een geneeskundige verklaring?

Concludeert de arts na de keuring dat alles in orde is? Dan ontvangt u een geneeskundige verklaring. Hiermee kunt u tijdens een controle aantonen dat u aan de gestelde medische eisen voldoet. De verklaring is vijf jaar geldig. Voor de keuring touringcarchauffeur en vele andere keuringen kunt u terecht bij Rijbewijsdokter!

LET OP: Dit is geen rijbewijskeuring! De uitslag van dit onderzoek kan niet gebruikt worden voor de verlenging of aanvraag van een groot rijbewijs. Hiervoor moet u de keuring groot rijbewijs ondergaan.

Dit onderzoekt de arts

Tijdens de keuring doorloopt de arts een aantal stappen. Het begint met een anamnese, waarbij uw medische situatie wordt besproken. Vervolgens wordt uw bloeddruk gemeten om hoge of lage waardes te kunnen signaleren en uw zicht gecontroleerd aan de hand van een gezichtsveld- en visustest. 

Ook controleert de arts uw urine op verhoogde waarden van glucose of eiwit, die een indicatie kunnen zijn van suikerziekte. Tot slot vindt er lichamelijk onderzoek plaats, om te onderzoeken of bijvoorbeeld uw armen en benen goed functioneren.

Medische keuring touringcarchauffeur nodig? Plan direct!

U maakt direct online een afspraak via onze gebruiksvriendelijke planningstool. Kies een locatie, een dag en tijdstip en laat u binnen enkele dagen keuren door een van de keuringsartsen van Rijbewijsdokter! Plant u liever telefonisch? Bel dan naar 085 208 7688.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer