Surinaams rijbewijs verlengen in Nederland - Rijbewijsdokter

Surinaams rijbewijs verlengen in Nederland

Moet u een Surinaams rijbewijs verlengen in Nederland? Dat kan! Houders van een Surinaams rijbewijs die in Nederland wonen, kunnen bij het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam per post een aanvraag dienen voor de verlenging.

Hiervoor heeft u een gezondheidsverklaring nodig, voorzien van handtekening van de arts en een stempel. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan één maand.

Om deze gezondheidsverklaring te krijgen, ondergaat u een keuring waarmee de arts beoordeelt of u rijgeschikt bent. De arts voert deze keuring grotendeels volgens dezelfde eisen uit als een verlenging voor een Nederlands rijbewijs. Het grootste verschil is dat hij of zij, indien u geschikt bent bevonden, direct een medische verklaring mag uitschrijven. U hoeft dus niet te wachten op bericht van het CBR.

Voor deze keuring kunt u terecht bij een van de vele locaties van Rijbewijsdokter, verspreid over het land. Onze keuringsartsen helpen u snel en tegen een gunstig tarief.

De verklaring kunt u samen met de andere benodigde documenten opsturen naar het consulaat om de verlenging van uw Surinaams rijbewijs te voltooien.

Wat heb ik nodig om mijn Surinaams rijbewijs te verlengen?

Om een Surinaams rijbewijs te verlengen in Nederland, moet u een aantal zaken opsturen naar het consulaat. Het gaat dan om de volgende documenten:

  • Een aanvraagformulier in tweevoud (volledig ingevuld en ondertekend). U kunt dit downloaden op de website van het consulaat of opvragen per post.
  • Een duidelijke kopie van het rijbewijs.
  • Drie recente goedgelijkende kleurenpasfoto’s.
  • Een origineel internationaal uittreksel van de gemeente waar u staat ingeschreven, voorzien van handtekening van de gemeenteambtenaar en stempel. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan een maand.
  • In geval van echtscheiding: een kopie van de echtscheidingsakte (voor het geval uw gehuwde naam vermeld staat in het rijbewijs, terwijl u inmiddels gescheiden bent). 
  • In het geval van overlijden van de gehuwde partner: een kopie van de overlijdensakte.
  • De originele gezondheidsverklaring n.a.v. de keuring Surinaams rijbewijs, voorzien van handtekening van de arts en stempel.  

 

Op de website van het consulaat vindt u altijd de meest actuele lijst met benodigde documenten.

Is een Surinaams rijbewijs geldig in Nederland?

Bent u in Nederland komen wonen? Dan kunt u uw Surinaams rijbewijs nog maximaal 185 dagen gebruiken. Daarna moet u in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs om in Nederland te mogen rijden.

Surinaams rijbewijs verlengen in Nederland? Maak nu een afspraak!

Surinaams rijbewijs verlengen? Maak dan een afspraak op een van onze locaties verspreid over het land. U vindt onze keuringsartsen onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Almere.

Via onze online planningstool zoekt u zelf de gewenste locatie uit en een dag en tijd die u het beste uitkomen. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken door ons te bellen op 085 208 7688.

Delen:

Lees meer blogartikelen!

Rijbewijskeuringen in zeeland - Rijbewijsdokter

Rijbewijskeuringen in Zeeland!

Goed nieuws! Rijbewijsdokter biedt vanaf nu ook rijbewijskeuringen aan in de provincie Zeeland! Wanneer u zich medisch moet laten keuren voor een rijbewijs, kan het

Lees meer